Ενημέρωση
Loading
Α
10
2011

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (18 Μάρτιος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


125 γρ. μαργαρίνη

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

2 αβγά

1/2 ποτήρι νερού γάλα

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 βανίλια

1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού

1 κ. σούπας κακάο σε σκόνη

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Φούρνος προθερμασμένος στους 160ο C

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.


Σε βαθύ μπωλ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε στη πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι ν΄ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μετά ρίχνουμε ένα - ένα τ΄αβγά και συνεχίζουμε με το γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και στο τέλος το αλεύρι. Συνολικά το χτύπημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 4 λεπτά.


Αδειάζουμε στη φόρμα τα 2/3 της ζύμης. Στην υπόλοιπη προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

 


 

 


Αραδιάζουμε με προσοχή τη ζύμη σοκολάτας πάνω στη φόρμα και με ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε κυκλικά με φορά από τον πάτο προς την επιφάνεια της φόρμας.

 

 



Τοποθετούμε το κέικ στη χαμηλή σκάλα του φούρνου και δίνουμε φωτιά μόνο από κάτω. Έτσι θα μπορέσει αβίαστα να φουσκώσει χωρίς να καεί από πάνω. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.


Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα για 15 λεπτά. Μετά το γυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη μόνο όταν θέλουμε να σερβίρουμε γιατί διαφορετικά η άχνη διαλύεται και δεν είναι καθόλου εμφανίσιμη.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 1/2 κ. γλ. μπαίκιν πάουντερ.

 

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 9
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές