ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Φ
23
2016

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Φεβρουάριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 8 τεμάχια)


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 1/2 φλ. τσ. μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ. γλ. αλάτι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

8 κ. σούπας σάλτσα πάπρικα
8 φέτες gooda ή edam, διπλωμένες στη μέση (ή ανάλογη ποσότητα από άλλο τριμμένο κίτρινο μαλακό τυρί)
16 λεπτά λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

λίγο ελαιόλαδο
ρίγανη
λίγο επιπλέον τριμμένο κεφαλοτύρι


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δεν θα χρησιμοποιήσουμε καθόλου το μίξερ, όλο το ζύμωμα θα γίνει με το χέρι.

Σε βαθύ μπολ ή λεκάνη βάζουμε το μαλακό βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις, πάντα με το χέρι. Νιώθουμε πότε το κρύο μείγμα γίνεται λείο. Τότε θα προσθέσουμε 1 φλυτζάνι κεφαλοτύρι και 1 κ. γλ. αλάτι. Ξανά ανακάτεμα.

Τώρα αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις. Ζυμώνουμε σιγά-σιγά ώστε ν΄απορροφιέται καλά η κάθε δόση πριν βάλουμε την επόμενη. Στο τέλος του ζυμώματος θα πρέπει να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, που δεν κολλάει καθόλου στα χέρια και θα μπορούμε εύκολα να την ανοίξουμε σε φυλλαράκια.

Πλάθουμε με όλη τη ζύμη ένα ισόπαχο μπαστούνι (κορδόνι). Το χωρίζουμε σε 8 ίσα μέρη.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη ρηχή λαμαρίνα του φούρνου, για μεγαλύτερη σιγουριά την λαδώνουμε ελαφρά.

Με το πρώτο κομμάτι ζύμης ανοίγουμε (με το χέρι) ένα μακρόστενο φυλλαράκι με διαστάσεις 10 Χ 15 εκ. περίπου. Κατά μήκος του κέντρου του απλώνουμε μια κουταλιά σάλτσας πάπρικα. Πάνω της τοποθετούμε μια διπλωμένη φέτα gooda και πάνω σ΄αυτή βάζουμε δύο λουκάνικα.

Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό τη ζύμη, φροντίζοντας να κλείσουμε μέσα της καλά τη γέμιση. τοποθετούμε στο ταψί το ρολάκι με την ένωσή του προς τα κάτω.

Συνεχίζουμε με το επόμενο κομμάτι ζύμης επαναλαμβάνοντας ακριβώς την ίδια διαδικασία. Αραδιάζουμε τα ρολά σε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν αρκετά στο ψήσιμο.

Αλείφουμε με λίγο λάδι την επιφάνειά τους, τα χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι και πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο λεπτοτριμμένο κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά πάνω-κάτω, για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα από πάνω.

 

 

Βγάζουμε το ταψί σε σχάρα, περιμένουμε 10 λεπτά και μετά.... όποιος προλάβει! Η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται! Απολαμβάνουμε αφράτη, κριτσανιστή εξωτερικά ζύμη και πλούσια γέμιση!


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν δεν έχουμε σάλτσα πάπρικα στη διάθεσή μας,για την ευκολία μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλά ketchup και μουστάρδα.






Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ