Ενημέρωση
Loading
Φ
20
2016

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ, ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (20 Φεβρουάριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. αρνί χωρίς κόκαλο κομμένο σε κύβους μεγέθους μεζέ
500 γρ. μοσχάρι χωρίς κόκαλο κομμένο σε κύβους μεγέθους μεζέ
500 γρ. χοιρινό χωρίς κόκαλο κομμένο σε κύβους μεγέθους μεζέ
3 μέτριες και ώριμες ντομάτες
2 πράσινες μακριές πιπεριές κέρατο
1 πιπεριά φλωρίνης
300 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC, ψήσιμο σε γάστρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά όλα τα κρέατα και τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη ή ταψί.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ψιλοκομμένες τις δύο σκελίδες σκόρδου. Ανακατεύουμε.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις κόβουμε (μέσα σε ξεχωριστά μπολ) σε σχετικά λεπτές ροδέλες.

Λαδώνουμε τον πάτο της γάστρας με λίγο ελαιόλαδο.

Στρώνουμε στη γάστρα τη μισή ποσότητα κρεάτων και τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια, τους μισούς κύβους από το κεφαλοτύρι.

Αραδιάζουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του κρέατος πρώτα τις μισές ροδέλες από τις διάφορες πιπεριές και μετά τις μισές ντομάτες.

Πάνω από τις ντομάτες καλύπτουμε με το υπόλοιπο κρέας, το κεφαλοτύρι, τις πιπεριές και τις ντομάτες, ακολουθώντας την ίδια σειρά, όπως και προηγουμένως.

Περιχύνουμε με το κρασί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου, στις αντιστάσεις, για 2 ώρες περίπου.

Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος μπορούμε να ψήσουμε χωρίς το καπάκι για καλύτερο γκρατινάρισμα.

 

 

Συνοδεύουμε με πιλάφι, ζυμαρικά ή  πατάτες φούρνου. Πίνουμε κόκκινο δροσερό κρασί.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ
: Προσέχουμε ιδιαίτερα ώστε το κρέας του μοσχαριού που θα προμηθευτούμε να είναι τρυφερό και "σιτεμένο" ώστε κατά το μαγείρεμα να γίνει το ίδιο μαλακό με το χοιρινό και το αρνίσιο.

Επειδή κατά το ψήσιμο τα κρέατα βγάζουν τα δικά τους υγρά, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου νερό στη γάστρα. Παρόλα αυτά, καλό είναι να ελέγξουμε μια-δυο φορές το ζωμό του φαγητού.

 





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο