Ενημέρωση
Loading
Φ
14
2016

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (14 Φεβρουάριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για μια λαμαρίνα του φούρνου)

1 δόση ζύμη για πίτσα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

200 γρ.πελτές ντομάτας
200 γρ. ketchup

2 κ. σούπας μουστάρδα
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ρίγανη
1 κ. γλ. φρέσκος ψιλοκομμένος βασιλικός

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

16-18 περίπου φέτες gooda ή edam ή άλλο μαλακό κίτρινο τυρί
16-18 περίπου φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λεπτές ροδέλες
6-8 ελιές καλαμών κομμένες σε τέταρτα
3 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
250 γρ. κασέρι ή μοτσαρέλα τριμμένο στο χοντρό μέρος του ρεντέ
πιπέρι
ρίγανη
λίγα τεμαχισμένα μανιτάρια κονσέρβας (προαιρετικά)

λίγο βούτυρο για το λάδωμα της λαμαρίνας



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Φτιάχνουμε μία δόση ζύμη για πίτσα, τη σκεπάζουμε και τη αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε όλα τα υλικά αρχίζοντας από τη σάλτσα,  που είναι το Α και το Ω για μια πραγματικά νόστιμη πίτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα συστατικά της σάλτσας σ΄ένα μικρό μπολ.

Mόλις φουσκώσει η ζύμη, θα προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Σε βουτυρωμένη λαμαρίνα αναποδογύριζουμε τη ζύμη χωρίς να την ξαναζυμώσουμε. Με ελαφρά λαδωμένα χέρια, απλώνουμε τη ζύμη πατώντας τη με τις παλάμες μας μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού ομοιόμορφα. Φροντίζουμε οι άκρες της ζύμης να είναι ελαφρά ανασηκωμένες.

Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζουμε τη σάλτσα και την αλείφουμε σε όλη τη ζύμη.

Θ΄αρχίσουμε να βάζουμε τα υλικά της πίτσας: πρώτα θ΄αραδιάσουμε τις φέτες gooda και μετά αυτές του ζαμπόν.

Σε διάφορα σημεία τοποθετούμε τις φέτες της ντομάτας, μετά τα κομματάκια της ελιάς, από πάνω απλώνουμε τις πιπεριές και ύστερα τα κομμάτια του μπέικον.

Τέλος, πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι, πιπέρι και ρίγανη προσθέτουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός.

Βάζουμε τη λαμαρίνα στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά πάνω-κάτω και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Αν ο φούρνος σας δεν είναι πολύ δυνατός, αυξήστε τη θερμοκρασία κατά 20 βαθμούς.

Ξεφουρνίζουμε πάνω σε σχάρα και τεμαχίζουμε την μυρωδάτη κι αφράτη πίτσα με τη ρόδα σε 12-16 τετράγωνα κομμάτια.

Σερβίρουμε αμέσως και γίνεται ανάρπαστη! Συνοδεύουμε με κρύα μπύρα και μην ξεχνάτε: η πίτσα τρώγεται με το χέρι!

 

 

Καλή σας όρεξη!


ΣΥΜΒΟΥΛΗ
: Μην ξεπεράσετε το χρόνο ψησίματος περισσότερο από 5 λεπτά. Αυτό που θα προσέξετε είναι η θερμοκρασία του φούρνου. Η κάθε νοικοκυρά ξέρει το πώς ψήνει στην κουζίνα της. Το σημαντικό είναι να μην καεί από κάτω η ζύμη.


Τα υλικά για τη γέμιση είναι ενδεικτικά. Aκολουθείστε τις δικές σας προτιμήσεις. Το μόνο που δεν πρέπει ν΄αλλάξετε ή να παραλείψετε είναι η σάλτσα της πίτσας.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο