ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Φ
06
2016

ΕΥΚΟΛΑ ΚΡΟΥAΣΑΝ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Μάρτιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 18 τεμάχια)


1 φύλλο σφολιάτας
2 κ. σούπας μαργαρίνη λιωμένη
18 κ. γλ. μερέντα
1 κρόκος αβγού
1 κ. γλ. γάλα

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνουμε πάνω στον πάγκο εργασίας τη σφολιάτα και με ένα πινέλο αλείφουμε όλη την επιφάνεια με τη λιωμένη μαργαρίνη.

Με τη ρόδα της πίτσας τη χωρίζουμε σε 9 ίσα τετράγωνα. Κάθε τετράγωνο το χωρίζουμε σε δύο τρίγωνα, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

 

 

Στη μια άκρη του κάθε τριγώνου βάζουμε 1 κουταλάκι μερέντα (ή νουτέλα ή όποια πραλίνα φουντουκιού χρησιμοποιούμε).

 

 

Αρχίζουμε να τυλίγουμε το κρουασανάκι με προσοχή για να κλείσουμε μέσα του όσο πιο καλά μπορούμε τη μερέντα.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα ή ένα μεγάλο ταψί. Την λαδώνουμε για να είμαστε σίγουρες πως δεν θα κολλήσουν καθόλου τα κρουασάν κατά το ψήσιμο.

Τοποθετούμε το μικρό κρουασάν στο ταψί με τις άκρες του γυρισμένες ελαφρά προς τα μέσα και συνεχίζουμε με το τύλιγμα του επόμενου. Τ΄αραδιάζουμε σε κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν αρκετά.

Ανακατεύουμε τον κρόκο με το γάλα και με τη βοήθεια ενός πινέλου περνάμε την επιφάνεια των κρουασάν με το μείγμα αυτό.

 

 

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά πάνω-κάτω, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Βγάζουμε το ταψί πάνω σε σχάρα κι αφήνουμε να μισοκρυώσουν πριν σερβίρουμε. Είναι πεντανόστιμα!!!

 

 

Αποθηκεύουμε τα κρουασάν σε δοχεία που κλείνουν πολύ καλά, αφού κρυώσουν εντελώς.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι το τύλιγμα των κρουασάν. Η ποσότητα της μερέντας που θα διαφύγει στο ψήσιμο, θα ξεροψηθεί και θα σκληρύνει. Όχι πως δεν θα είναι νόστιμη, αλλά ίσως δυσκολέψει τα πολύ μικρά παιδιά.


Χρησιμοποιούμε τη σφολιάτα κρύα από το ψυγείο, αφού την ξεπαγώσουμε καλά, χωρίς να την ανοίξουμε καθόλου με το πλαστήρι. Θέλουμε να είναι αφράτη και να έχει όγκο στο ψήσιμο.

 

Και χωρίς επικάλυψη με αβγό, το ίδιο λαχταριστά γίνινται!

 





Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ