ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1/2 ποτήρι του νερού μαργαρίνη
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
2 μέτρια αβγά
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
ο χυμός από ένα μέτριο πορτοκάλι
1 βανίλια
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μεγάλο μήλο, χωρίς τη φλούδα του, κομμένο σε λεπτά φετάκια
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα
Φούρνος προθερμασμένος στους 190οC
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε στη μέση κάθετα το μήλο, αφαιρούμε τους σπόρους και τη φλούδα. Έτσι έχουμε 2 ημικύκλια τα οποία θα χωρίσουμε σε λεπτά φετάκια πάχους μισού εκατοστού περίπου. Τα καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη για να μη μαυρίσουν μέχρι να χρησιμοποιηθούν.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ένα ταψάκι ανοξείδωτο ή πυρέξ διαστάσεων 25 Χ 30 εκ. περίπου.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ τη μαγραρίνη μαζί με τη ζάχαρη για 1 λεπτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τ΄αβγά, μετά το γιαούρτι και το χυμό πορτοκαλιού με τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις. Το συνολικό δούλεμα με το μίξερ δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 λεπτά.
Αδειάζουμε στο ταψάκι το μείγμα που ετοιμάσαμε και τακτοποιούμε την επιφάνεια.
Μπίγουμε σε δύο σειρές τις φετούλες του μήλου, όρθιες σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Βάζουμε το ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου μας και ψήνουμε με φωτιά μόνο από κάτω, για 50 λεπτά. Εάν ο φούρνος σας είναι πολύ δυνατός, ελαττώστε τη θερμοκρασία κατά 20 βαθμούς.
Ξεφουρνίζουμε το κέικ μήλου πάνω σε σχάρα κι αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σερβίρισμα: κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα. Γίνεται υπέροχο!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορούμε τις φετούλες μήλου από πιο πριν να τις έχουμε βάλει μέσα σε κονιάκ για να πάρουν επιπλέον άρωμα. Θα πρέπει να σταθούν εκεί τουλάχιστον για 15 λεπτά.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο