Ενημέρωση
Loading
Δ
13
2015

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ (ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (13 Δεκέμβριος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail



ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 μέτρια πορτοκάλια

1/2 φλ. τσ. βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη
3 αβγά
1 φλ. τσ. γάλα ή 1 κεσεδάκι στρ.γιαούρτι
2 κ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. τσ. σιμιγδάλι ψιλό
300 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
1 φλ.τσ. ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 φλ. τσ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσ. νερό


οι φλούδες ενός πορτοκαλιού


Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε, σκουπίζουμε και ξύνουμε ελαφρά στον ρεντέ τα πορτοκάλια. Κρατάμε το ξύσμα στον καταψύκτη για μελλοντική χρήση στα γλυκά μας.

Στη συνέχεια τα χοντροκόβουμε, όπως είναι με τις φλούδες (πετάμε τα περιττά λευκά τμήματα, όπως κάνουμε στο γλυκό του κουταλιού).Τα πολτοποιούμε στο μούλτι ή το πολυμίξερ (μαζί με τις φλούδες).

Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, πολύ καλά. Προσθέτουμε και τ΄αβγά, ένα-ένα.


Τώρα θα ρίξουμε στο μείγμα  το γάλα ή το γιαούρτι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν.

Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά μόνο από κάτω,  για μία ώρα περίπου.

Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι: βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, από τη στιγμή που θ΄αρχίσει ο βρασμός.

΄Οταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα, την τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα ξυλάκι  και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.

Αφού κρυώσει, μπορούμε να την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και να διακοσμήσουμε με τρούφα ή τριμμένο ινδικάρυδο.



Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένη.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όσο πιο γλυκά πορτοκάλια χρησιμοποιήσουμε, τόσο το καλύτερο.


Στην περίπτωση που θα βάλουμε γάλα, μπορούμε από πιο νωρίς  να έχουμε ρίξει μέσα σ΄αυτό το σιμιγδάλι, ώστε να φουσκώσει καλά και να ψηθεί πιο εύκολα στο φούρνο.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μεταφορικά μόνο 2€.

Άνω των 25€ δωρεάν.