Ενημέρωση
Loading
Δ
11
2015

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Δεκέμβριος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό κολοκυθάκια καθαρισμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
4 κ. σούπας ηλιέλαιο
3/4 φλ. τσ. άνιθος ψιλοκομμένος
1/4 φλ. τσ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
αλάτι
πιπέρι (αρκετό θα έλεγα)


λίγο επιπλέον σιμιγδάλι και 2/3 φλ. τσ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη

Φούρνος προθερμασμένος στους 220οC

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιούμε στο μούλτι ή το πολυμίξερ.

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του ρεντέ. Αφήνουμε να σταθούν λιγάκι.

Βάζουμε σε βαθύ μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Ανακατεύουμε καλά.

 

 

Στίβουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια για να αποβάλλουν όσα περισσότερα υγρά γίνεται και τα προσθέτουμε στο μείγμα του μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

 

 

Λαδώνουμε καλά ένα ανοξείδωτο ή πυρέξ ταψί μεσαίου μεγέθους (30 Χ 35εκ.). Αδειάζουμε εκεί το μείγμα που ετοιμάσαμε.

Τακτοποιούμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και τέλος με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

 

 

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά μόνο από κάτω, για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου(ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο σας).

Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα για λίγο μέχρι να κρυώσει, ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε εύκολα σε κομμάτια και να σερβίρουμε.

 




ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ένα υπέροχο σουφλέ, εύκολο στην παρασκευή του και πεντανόστιμο. Άριστος μεζές, ευπρόσδεκτο πιάτο!





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο