ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Δ
06
2015

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την κα Κατερίνα Βρασταμινού, από το Στρατώνι Χαλκιδικής Τελευταία Ενημέρωση (06 Δεκέμβριος 2015)
PDFΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

5 αβγά
2 στραγγιστά γιαούρτια
500 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη
500 γρ. πράσα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι φρέσκος άνιθος ψιλοκομμένος
1 ματσάκι φρέσκος διόσμος ψιλοκομμένος
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

όλα τα μυρωδικά μαζί πρέπει να γεμίζουν μια κούπα

αλάτι
πιπέρι

αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει η ζύμη, περίπου 3 κούπες

1 φλ.τσ. σπορέλαιο  
1 φλ. του καφέ γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε όλα τα χόρτα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.Τα σουρώνουμε.

Σε μια λεκάνη,  χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά (λάδι, γάλα, αβγά, αλατοπίπερο και γιαούρτια). Στο τέλος προσθέτουμε και τη φέτα.

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε στο μείγμα και τα βρασμένα χόρτα. Ανακάτεμα και πάλι.

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC,  για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η πίτα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η κα Κατερίνα κατέχει καλά τα μυστικά της κουζίνας. Την ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την εξαιρετική συνταγή της.

 

 

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ