Ενημέρωση
Loading
Α
07
2011

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΦ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (19 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

300 γρ. σαλάτα πράσινη σγουρή ( ή μαρούλια )
2 μέτριες τομάτες
200 γρ. κονσέρβα τόνου σε ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί gooda, edam  ή emendal σε κύβους
4 αβγά
1 κ. σούπας ξύδι
αλάτι, πιπέρι
6 κ. σούπας μαγιονέζα
3 κ. σούπας ketchup
1 κ. σούπας μουστάρδα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε την πράσινη σαλάτα και τις τομάτες. Στο μεταξύ βράζουμε τ΄αβγά για 4 λεπτά σε νερό με μια κ.σούπας ξύδι.

 

 



Κόβουμε την πράσινη σαλάτα σε λεπτές λουρίδες και την τοποθετούμε σε βαθιά σαλατιέρα. Αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.


Κόβουμε τις τομάτες σε μέγεθος μπουκιάς και τις βάζουμε από πάνω. Αλατίζουμε ελαφρά.

 

 



 

Ανοίγουμε την κονσέρβα του τόνου και την αδειάζουμε εδώ κι εκεί στη σαλάτα μας. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με τους κύβους του τυριού και στο τέλος προσθέτουμε τα βραστά αβγά καθαρισμένα και κομμένα στη μέση κατά το μάκρος τους. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι μόνο στ΄αβγά.

 

 


 


Ετοιμάζουμε τη σως ως εξής: μέσα σε μικρό μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, την ketchup και τη μουστάρδα  και ανακατεύουμε πολύ καλά.Την τοποθετούμε κυκλικά πάνω στη σαλάτα και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορούμε να κρατήσουμε τη σαλάτα μας στο ψυγείο και να σερβίρουμε αργότερα. Σ΄αυτή την περίπτωση πρέπει να κρατήσουμε τη σως χωριστά  και να την προσθέσουμε την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.

 

Στις φωτογραφίες που βλέπετε, η συνταγή εκτελέστηκε με μεγαλύτερη δοσολογία για καλύτερη κατανόηση.

 

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές 30%

 

Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα χρυσό

 

Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο μαύρο