Ενημέρωση
Loading
Ο
21
2015

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την κ. Δημήτρη Καδόγλου από την Ορεστιάδα Τελευταία Ενημέρωση (21 Οκτώβριος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

Ο  κ. Δημήτρης Καδόγλου θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε τις δικές μας πεντανόστιμες παραδοσιακές χυλοπίτες. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και στέλνω τους  χαιρετισμούς μου στην πανέμορφη Ορεστιάδα.

Πάμε να τις φτιάξουμε:

 


 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


5 αβγά
1 φλ. τσ. γάλα
1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
500 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ. γλ. αλάτι

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αβγά με το αλάτι και τα χτυπάμε ελαφρά με τον αβγοδάρτη.


Προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και τα χτυπάμε όλα μαζί.


Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε μία ζύμη σφιχτή. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε ή αφαιρούμε αλεύρι ανάλογα με το μέγεθος των αβγών που χρησιμοποιήσαμε.


Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά και έπειτα τη χωρίζουμε σε πέντε ίσα μπαλάκια  (χωρίς να ξαναζυμώσουμε).


Στη συνέχεια με το πλαστήρι ή τη βέργα ανοίγουμε μακρόστενα φύλλα. Αν έχετε μηχανή για φύλλα, είναι πανεύκολη η διαδικασία.


Απλώνουμε τα φύλλα για μερικά λεπτά πάνω σε βαμβακερό τραπεζομάντηλο ή σεντόνι για να "τραβήξουν".


Κατόπιν με τη ρόδα της πίτσας ή το μαχαίρι  κόβουμε τα φύλλα σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τα τοποθετούμε πάλι πάνω στο βαμβακερό ύφασμα και τις αφήνουμε να ξεραθούν.


Τις αποθηκεύουμε σε πάνινη σακούλα.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές