ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
22
2015

ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Σεπτέμβριος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 38-40 τεμάχια)

1 φακελ. ξηρή μαγιά
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 φλ. τσ. χλιαρό νερό

100 γρ. ταχίνι
150 ml χλιαρό νερό

2 κ. σούπας μέλι
1 κ. γλ. αλάτι
250 γρ. σταφίδα ξανθιά
50 γρ. σουσάμι

αλεύρι όσο πάρει η ζύμη
ελαιόλαδο στα χέρια μας κατά το ζύμωμα και το πλάσιμο

κανέλα και τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ευρύχωρο μπωλ ρίχνουμε το χλιαρό νερό με μια κουταλιά ζάχαρη. Ανακατεύουμε κι αφού διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέτουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να διαλυθεί εντελώς και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Αραιώνουμε το ταχίνι με 150 ml χλιαρό νερό.

Στο διάλυμμα της μαγιάς προσθέτουμε το αραιωμένο ταχίνι, το μέλι, αλάτι, το σουσάμι και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σε δόσεις. Μετά από 3-4 δόσεις, λαδώνουμε το χέρι και ζυμώνουμε. Κάθε φορά που θα ρίχνουμε λίγο αλεύρι, θα ξαναλαδώνουμε και το χέρι μας.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, δεν θα κολλάει στα τοιχώματα, θα είναι μαλακιά κι εύπλαστη.

Την αφήνουμε σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Στη συνέχεια καλύπτουμε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175οC.

Κόβουμε κομμάτια ζύμης στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού και με λαδωμένα χέρια πάντα, τα πλάθουμε σε πλακουτσωτά δισκάκια. Τ΄αραδιάζουμε στα ταψιά σε κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν αρκετά στο ψήσιμο.

Πασπαλίζουμε με κανέλα ή/και τρούφα και αφήνουμε για ένα δεύτερο φούσκωμα.

 

 

 

Φουρνίζουμε το πρώτο ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά πάνω-κάτω, για 25 λεπτά. Δεν πρέπει να παραψηθούν για να παραμείνουν αφράτα και μαλακά από μέσα, με τραγανή κρούστα απ΄έξω.

 

 

 

Με τον ίδιο τρόπο ψήνουμε και το δεύτερο ταψί μας.

Δεν χρειάζεται να σας πω βέβαια για το πόσο μοσχοβολάει το σπίτι! Και γίνονται ανάρπαστα από όλους!!!


Τα διατηρούμε φρέσκα και μαλακά μέσα σε δοχείο με καλό κλείσιμο.




ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Λίγη προσοχή χρειάζεται στο ψήσιμο και τα χέρια μας πρέπει να λαδώνονται τακτικά στο ζύμωμα.

Εννοείται πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και νωπή μαγιά ( 30 γρ. είναι αρκετά ).

 





Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ