ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
06
2015

ΜΠΛΕ ΚΑΒΟΥΡΙΑ, ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΖΕΣ!!!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (06 Σεπτέμβριος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

Το φετινό καλοκαίρι βρέθηκα στα Μεσάγκαλα Λάρισας. Στο διπλανό Καστρί Λουτρό έκαναν την εμφάνισή τους μεγάλα μπλε καβούρια. Το φαινόμενο είναι συνηθισμένο τα τελευταία χρόνια, βγαίνουν εκεί για να γεννήσουν τ΄αβγά τους.

Είδα λοιπόν τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους, να τα πιάνουν με μια απόχη σε πολύ ρηχά νερά. Το ίδιο έκανα κι εγώ. Αφού πιάσαμε γύρω στα 50 από δαύτα, τα μεταφέραμε στο σπίτι και αμέσως φροντίσαμε για τη συντήρησή τους. Κανονικά πρέπει να μαγειρευτούν όσο είναι ακόμη ζωντανά, αλλά στο δωμάτιο που μέναμε, δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα. Γι΄αυτό και κάναμε το εξής:

Με μια τσιμπίδα πιάναμε ένα καβούρι - πολύ προσεκτικά, μιας κι είναι πολύ επιθετικά - το πλέναμε κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης και το βάζαμε σε μια βαθιά καθαρή σακούλα. Κατά ομάδες τα βάλαμε ζωντανά στον καταψύκτη. Έτσι θα διατηρούνταν αναλλοίωτα.

Τώρα κάθε φορά που θέλω να γευτώ αυτό τον καταπληκτικό μεζέ, βγάζω μια σακούλα από τον καταψύκτη και αφού τ΄αφήσω να ξεπαγώσουν, τα μαγειρεύω όπως περιγράφω παρακάτω:

Σε βαθιά κατσαρόλα βράζω μπόλικο αλατισμένο νερό. Μόλις κοχλάσει, ρίχνω μέσα ολόκληρα τα καβούρια. Αφήνω να βράσουν για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος που έχουν. Μόλις κοκκινίσει το κέλυφος από πάνω, είναι έτοιμα.

Τα βγάζω σε τρυπητό για να στραγγίζουν. Σουρώνω το ζουμί της κατσαρόλας, μ΄αυτό μπορώ να φτιάξω μια πολύ νόστιμη μακαρονάδα.

Τώρα σειρά έχει το καθάρισμα των καβουριών. Χωρίζω τα πόδια και τις δαγκάνες, τα κρατώ σε σαλατιέρα. Αυτά είναι και τα πιο νόστιμα μέρη του καβουριού. Αν δεν λυπηθούμε τον κόπο, καθαρίζουμε το σώμα του καβουριού από τα εντόσθια που έχει στο κάτω μέρος και με ένα πολύ μικρό κουταλάκι, μαζεύουμε όσο περισσότερο κρέας μπορούμε. Από 16 καβούρια μάζεψα την ποσότητα που υπάρχει στο πιάτο της ακόλουθης φωτογραφίας. Επίπονη δουλειά!

 

 

Φτιάχνουμε ένα δυνατό λαδολέμονο και περιχύνουμε το πιάτο με το κρέας που μαζέψαμε.

Τα καβουροπόδαρα είναι από μόνα τους τόσο νόστιμα, που δεν χρειάζονται τίποτε παραπάνω για να καταναλωθούν πολύ-πολύ ευχάριστα, γρήγορα κι απ΄όλους. Απλά πρέπει μ΄εναν καρυοθραύστη να σπάσουμε τις δαγκάνες και να βγάλουμε το πεντανόστιμο περιεχόμενο.

Ούζο και καλή παρέα, αυτά είναι τα απαραίτητα συνοδευτικά για να απολαύσουμε τα μπλε καβούρια.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσοχή χρειάζεται στο πλύσιμο καθώς είναι πολύ επιθετικά όσο είναι ακόμη ζωντανά.

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μπαταρίες Heavy Duty ΑΑ σετ 12 τεμαχίων.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Ανθοδέσμη λουλούδια πολύχρωμα 35-45 εκ.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Κορνίζα φωτογραφίας ξύλινη 10Χ15cm

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ