ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 4-6 μερίδες)
12 λουκάνικα κοτόπουλου (ή τύπου Φραγκφούρτης)
12 μακρόστενες φέτες μπέικον
μείγμα από αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
150 γρ. τριμμένο κασέρι ή μαλακό κίτρινο τυρί (ό,τι έχουμε)
μερικά κομματάκια βούτυρου ή μαργαρίνης
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα μακρόστενο πυρέξ ή ταψάκι που να χωράει ακριβώς τα λουκάνικα, αραδιασμένα το ένα δίπλα στο άλλο (διαστάσεις: 20 Χ 30 εκ περίπου).
Πρίν τα βάλουμε στο ταψί, τα χαράζουμε λοξά σε δύο - τρεις μεριές.
Με το μείγμα από αλάτι-πιπέρι-ρίγανη, πασπαλίζουμε την επιφάνεια από τα λουκάνικα και τα ρολάρουμε μέσα στο ταψί για να πάει σε όλα τα σημεία τους.
Παίρνουμε στο χέρι το πρώτο λουκάνικο και το τυλίγουμε πλάγια με μια φέτα μπέικον. Το ξαναβάζουμε στη θέση του. Συνεχίζουμε με το επόμενο και ούτω καθεξής.... μέχρι να τυλιχθούν όλα τα λουκάνικα.
Μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού το τριμμένο κασέρι και τέλος τοποθετούμε μερικά κομμάτια από βούτυρο σε διάφορα σημεία.
Φουρνίζουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά στις αντιστάσεις ΚΑΙ ΜΕ ΑΕΡΑ, μέχρι ν΄αρχίσει να ροδίζει το κασέρι (περίπου 20 λεπτά).
Ξεφουρνίζουμε πάνω σε σχάρα και σερβίρουμε αμέσως!
Σας διαβεβαιώνω πως γίνονται ανάρπαστα, γι΄αυτό φροντίστε να φτιάξετε λίγα παραπανήσια... έτσι για να είστε σίγουρες πως θα φτάσουν για όλους!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Πανεύκολη και εκπληκτικά γευστική συνταγή που μας προσφέρει ένα εμφανίσιμο και χορταστικό ορεκτικό αλλά και .... κύριο πιάτο!
Καλή σας όρεξη!
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Άγαλμα αγγέλου σε καντήλι ψηφίδα ασημί
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας LED 90 ημερών κάκτος
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας με την Παναγία των Κρίνων
Ηλεκτρικό καντήλι λάβαρο χρυσό