Ενημέρωση
Loading
Μ
22
2015

ΚΕΪΚ ΚΑΚΑΟ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΦΡΑΟΥΛΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Μάρτιος 2015)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


1/2 ποτήρι του νερού μαργαρίνη (ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου)

1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

2 μεσαία αβγά

2 βανίλιες

1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)

2 γεμάτες κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


80-100 γρ. κομμάτια σοκολάτας


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


5 μέτριες φράουλες

2/3 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη

1 κ. γλ. κονιάκ ή λικέρ φράουλα


Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC

 

 

 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε το αλεύρι με το κακάο και τις βανίλιες.


Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.


Σε βαθύ μπολ χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη μαργαρίνη (για 30 δευτερόλεπτα περίπου) και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μόλις ενωθούν, ρίχνουμε ένα-ένα τ΄αβγά.


Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε στο μείγμα το γιαούρτι και μετά από λίγο αρχίζουμε να προσθέτουμε σε δόσεις και το μείγμα του αλευριού.


Το συνολικό χτύπημα  δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 4 λεπτά.


Αδειάζουμε τη ζύμη στην φόρμα που ετοιμάσαμε και τακτοποιούμε την επιφάνεια.


Μπίγουμε απαλά σε διάφορα σημεία του κέικ τα κομμάτια της σοκολάτας.

 



Ψήνουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου, με φωτιά μόνο από κάτω, για 1 ώρα περίπου, εφόσον πρόκειται για ανοξείδωτη φόρμα σαν τη δική μου. Οι αντικολλητικές φόρμες θα χρειαστούν 5-10 λεπτά λιγότερο χρόνο ψησίματος.


Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο φράουλας: πλένουμε τις φράουλες, τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μούλτι ή το πολυμίξερ. Βάζουμε τον πολτό σε μικρό κατσαρολάκι. Τον ζεσταίνουμε καλά χωρίς όμως να τον βράσουμε. Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το ζεστό γλάσο σε ένα κρύο μπολάκι. Πρέπει να περιμένουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου πριν το περάσουμε στην επιφάνεια του κέικ.

 



Ξεφουρνίζουμε κι αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ πάνω σε σχάρα. Στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα που να μας επιτρέπει την επάλειψη με το γλάσο φράουλας. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.

 

 



Αφού λοιπόν κρυώσει, με ένα πινέλο της κουζίνας θα καλύψουμε όλη την επιφάνειά του (και τα πλαϊνά μέρη) με το κρύο γλάσο φράουλας.


Το διατηρούμε σε δροσερό μέρος σκεπασμένο.

 



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το γλάσο που σας δίνω είναι αρκετά ρευστό και διαυγές.Αν το θέλετε πιο πηχτό, μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα: να μειώσετε τον πολτό της φράουλας (οπότε θα διατηρηθεί η διαύγεια του γλάσου) ή να προσθέσετε από την αρχή στον πολτό της φράουλας 1 κ. γλ. κορν φλάουρ, ν΄ανακατέψετε και μετά να το βάλετε στη φωτιά. Αφού ζεσταθεί και αρχίσει να πήζει, θα ρίξετε την άχνη και το κονιάκ. Θα περιμένετε για λίγο ακόμη και θ΄αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας. Σ΄αυτή την περίπτωση το γλάσο αλλάζει, παίρνει το χρώμα του παγωτού φράουλας.







Αξιολόγηση Χρήστη: / 3
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές 30%

 

Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα χρυσό

 

Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο μαύρο