ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ (ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ)
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 12-14 κομμάτια)
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 φλ. τσ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1/2 φλ. τσ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
1/2 φλ. τσ. σπορέλαιο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
4 κ. σούπας καρυδόψιχα ψιλοαλεσμένη
4 κ. σούπας μαύρη σταφίδα
λίγη τρούφα για το στόλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλο το αλεύρι - εκτός από 1 φλ. τσ. - με το μπέικιν πάουντερ, το γαρύφαλλο και την κανέλα.
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τις σταφίδες και τα καρύδια με 2 κουταλιές από το μείγμα του αλευριού.
Σε τρίτο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός ή ανακατεύουμε με σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών μέσα στο μπολ με το αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι. Αν το καινούριο μείγμα μας είναι αρύ, θα προσθέτουμε λίγο-λίγο από το αλεύρι που κρατήσαμε, μέχρι να πάρουμε την πυκνότητα που θέλουμε (να θυμίζει κέικ).
Στο τέλος προσθέτουμε και το μείγμα με τις σταφίδες και τα καρύδια. Ξανά καλό ανακάτεμα και η ζύμη είναι έτοιμη.
Μοιράζουμε το μείγμα σε έτοιμες θήκες του εμπορίου για μάφιν και πασπαλίζουμε με λίγη τρούφα στο κέντρο. Αν δεν έχουμε τέτοιες, χρησιμοποιούμε ταψί με θήκες πολύ καλά βουτυρωμένο.
Ψήνουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου με φωτιά μόνο από κάτω, για 25-30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα από πάνω.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορούμε να αντικαταστίσουμε τα καρύδια και τις σταφίδες με ψιλοαλεσμένα - σαν σκόνη - αμύγδαλα.
Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα: φτιάξτε ένα πολύ ελαφρύ σιρόπι. Περιχύστε τα ζεστά κεκάκια με μια κουταλιά κρύου σιροπιού. Αυτό θα τα κάνει ελαφρώς υγρά και πιο καλοδεχούμενα.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Άγαλμα αγγέλου σε καντήλι ψηφίδα ασημί
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας LED 90 ημερών κάκτος
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας με την Παναγία των Κρίνων
Ηλεκτρικό καντήλι λάβαρο χρυσό