Ενημέρωση
Loading
Α
16
2014

ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΗΛΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Απρίλιος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 ποτήρι του νερού μαργαρίνη
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 φλ. του καφέ χυμός πορτοκαλιού
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
1/2 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο (στη μύτη του κουταλιού)
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μέτριο μήλο, χωρίς τη φλούδα, κομμένο σε μικρά κυβάκια

 

λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

 

Φούρνος προθερμασμένος στους 160οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη βανίλια, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.

Σε βαθύ μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη και τη χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι ν΄ασπρίσει.

Συνεχίζουμε το χτύπημα, ελαττώνοντας ταχύτητα και προσθέτοντας τη ζάχαρη.

Κατόπιν ρίχνουμε στο μείγμα το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Αφού ενσωματωθούν στη ζύμη, προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε με το μίξερ, αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητά του. Πρέπει να πάρουμε μια ζύμη ελαφρά πιο σφικτή από αυτή του κανονικού κέικ.

Τώρα θα ρίξουμε τα κομμάτια του μήλου στο μπολ και θα τ΄ανακατέψουμε για λίγο και απαλά με ξύλινο κουτάλι.

Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και τακτοποιούμε ελαφρά την επιφάνεια.

Ψήνουμε στη χαμηλή θέση του φούρνου, με φωτιά μόνο από κάτω, για 1 ώρα περίπου. Βυθίζουμε στο κέντρο της φόρμας μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει εντελώς καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο.

Αφήνουμε τη φόρμα με το κέικ πάνω σε σχάρα για 15 λεπτά. Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να το ξεφορμάρουμε εύκολα και χωρίς να σπάσει.

Μπορούμε, αφού κρυώσει εντελώς, να γαρνίρουμε το κέικ με γλάσο λεμονιού.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Επειδή υπάρχουν τα κομμάτια του μήλου στη ζύμη, μετά το ψήσιμο το κέικ γίνεται αρκετά μαλακό και εύθραστο. Γι΄αυτό και θέλει λίγη προσοχή στο ξεφορμάρισμα.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές