Ενημέρωση
Loading
Α
16
2014

ΚΡΙΤΣΑΝΙΣΤΑ ΣΟΥΣΑΜΟΚΟΥΛΟΥΡΑ (ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (09 Απρίλιος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ( για 40-45 τεμάχια)

1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα λιωμένη μαργαρίνη
1 σφηνάκι ούζο (ή κονιάκ)
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
1 βανίλια
ελάχιστο αλάτι
1/2 φλ. τσ. σουσάμι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει η ζύμη, περίπου 3 κούπες)

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θα δουλέψουμε τη ζύμη με το χέρι, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε καθόλου το μίξερ.

Σε βαθύ μπολ τοποθετούμε τη λιωμένη μαργαρίνη, το λάδι, το ούζο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ενωθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι (ξύσμα, βανίλια, σουσάμι). Ανακατεύουμε και πάλι.

Τώρα θ΄αρχίσουμε να προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι, μέχρι να πάρουμε μια σφικτή ζύμη σε μπάλα, που δεν θα κολλάει στο χέρι και το μπολ.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα ή αντίστοιχα μεγάλο ταψί.

Πλάθουμε μικρά μπαστουνάκια στο πάχος του μικρού μας δάχτυλου - προσεκτικά, γιατί σπάνε εύκολα - και τα βάζουμε δίπλα-δίπλα στο ταψί.

Αν θέλουμε, μπορούμε να τα περάσουμε με λίγο αραιωμένο μέλι και να τα πασπαλίσουμε με επιπλέον σουσάμι.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά πάνω και κάτω, για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα.

Ξεφουρνίζουμε πάνω σε σχάρα κι αφήνουμε τα σουσαμοκούλουρα  για 15 λεπτά να κρυώσουν.

 

 

Έτσι γίνονται πολύ κριτσανιστά και είναι πεντανόστιμα!

Διατηρούνται αναλλοίωτα για πολλές μέρες μέσα σε πλαστικό ή μεταλλικό δοχείο με καλό κλείσιμο.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εξαιρετικά εύγεστα και εύκολα κουλουράκια για όλες τις ώρες και όχι μόνο για περιόδους νηστείας.

 

Είναι το ίδιο νόστιμα και χωρίς την επάλειψη με μέλι και σουσάμι. Απλά η εμφάνιση αλλάζει...... Σας τα συνιστώ ανεπιφύλακτα!




Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές