ΚΕΪΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
125 γρ. μαργαρίνη
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
2 αβγά
1/2 ποτήρι του νερού γάλα
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
1 κ. σούπας λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη)
1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
3 κ. σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού
Φούρνος προθερμασμένος στους 160ο C
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Σε βαθύ μπωλ βάζουμε το βούτυρο και χτυπάμε στη πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι ν΄ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μετά ρίχνουμε ένα - ένα τ΄αβγά και συνεχίζουμε με το γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και στο τέλος το αλεύρι.
Συνολικά το χτύπημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 4 λεπτά.
Αδειάζουμε στη φόρμα τη ζύμη τακτοποιώντας την επιφάνεια.
Τοποθετούμε το κέικ στη χαμηλή σκάλα του φούρνου και δίνουμε φωτιά μόνο από κάτω. Έτσι θα μπορέσει αβίαστα να φουσκώσει χωρίς να καεί από πάνω.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα και μέσα στη φόρμα για 15 λεπτά. Στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
Αφού κρυώσει εντελώς, θα φτιάξουμε το γλάσο λεμονιού: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, κρατώντας στην άκρη λίγο από το χυμό λεμονιού. Αυτόν θα τον προσθέσουμε εφόσον χρειαστεί, προκειμένου να πάρουμε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα, τόσο πυκνό, ώστε να είναι κατάλληλο για επικάλυψη διαφόρων γλυκών (τούρτες, τάρτες, μπισκότα, κτλ.). Αν βγει πολύ αρύ θα "τρέχει" και δεν μένει στη θέση του. Γι΄αυτό, όλο το μυστικό βρίσκεται στο να ρίχνουμε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
Καλύπτουμε αμέσως το κρύο κέικ με το γλάσο λεμονιού που ετοιμάσαμε. Αφήνουμε να στερεοποιηθεί.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 1/2 κ. γλ. μπαίκιν πάουντερ.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Άγαλμα αγγέλου σε καντήλι ψηφίδα ασημί
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας LED 90 ημερών κάκτος
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας με την Παναγία των Κρίνων
Ηλεκτρικό καντήλι λάβαρο χρυσό