ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
26
2014

ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Ιανουάριος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 



ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ( για 26-28 τεμάχια)

1 φλ. τσ. λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη)
3 μεσαία αβγά
250 γρ. χοντροτριμμένο τυρί φέτα (ή και λευκό τυρί)
1 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι
λίγο πιπέρι

ψίχα από 1 1/2 μπαγιάτικο ψωμί περίπου

λίγο επιπλέον αλάτι

ηλιέλαιο για τα χέρια μας

Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε την ψίχα του ψωμιού στο πολυμίξερ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις κόρες του, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε πως τότε τα μπουρέκια θα γίνουν πολύ πιο σκουρόχρωμα. Προσωπικά, έβαλα στη συνταγή μόνο την ψίχα από ενάμισυ χωριάτικο κίτρινο ψωμί, η οποία τούς έδωσε πολύ όμορφο κιτρινωπό χρώμα.

 

 

Σε μεγάλο και βαθύ μπολ σπάζουμε τα 3 αβγά, τα χτυπάμε με το πιρούνι και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (όχι καυτό) με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε για λίγο και ρίχνουμε στο μείγμα το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

 

 

Τώρα θα προσθέσουμε το τριμμένο ψωμί και ανακατεύοντας θα πρέπει να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, που θα μπορεί να πλάθεται σε μπουρέκι. Γι΄αυτό και θα προσθέσουμε όση ψίχα χρειαστεί.

 

 

 

Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη μαύρη λαμαρίνα του φούρνου (ή ανάλογα μεγάλο ταψί).

Με λαδωμένα χέρια πάντα, κόβουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις πλάθουμε σε μακρόστενο μπουρεκάκι που το βάζουμε αμέσως στο ταψί. Δίπλα του θα μπει το επόμενο. Δεν θα φουσκώσουν πολύ στο ψήσιμο, ούτε υπάρχει φόβος να κολλήσουν μεταξύ τους.

 

 

Αφού τελειώσει το πλάσιμο, θα ρίξουμε λίγο αλάτι πάνω σε κάθε μπουρέκι.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά πάνω - κάτω, για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο. Είναι έτοιμα μόλις πάρουν ένα όμορφο χρυσόξανθο χρώμα και πιάσουν τραγανή κρούστα.

Βγάζουμε τη λαμαρίνα πάνω σε σχάρα και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν.

 

 

Τα μπουρέκια που σας δίνω έχουν αφάνταστη νοστιμιά και είναι κατάλληλα για κάθε χρήση: σαν κολατσιό για τα παιδιά, σαν μπυρομεζές ή και ως συνοδευτικό σε άλλα πιάτα. Αρκεί να σερβίρονται ζεστά!

Φτιάξτε τα για τα πιτσιρίκια σας και θα με θυμηθείτε. Καλή επιτυχία!

 




ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η συνταγή αυτή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εκμεταλλευτούμε το μπαγιάτικο ψωμί των προηγουμένων μερών (ή και του καταψύκτη, αφού το ξεπαγώσουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή πιο γρήγορα: στα μικροκύματα).

Αν δεν έχουμε στραγγιστό γιαούρτι, μπορούμε να βάλουμε γάλα στη ζύμη, αλλά σε μικρότερη ποσότητα (το πολύ μισό φλ. τσ., γιατί θα δώσει υγρασία στη ζύμη).





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ