ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
20
2014

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (20 Ιανουάριος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. φρέσκο βούτυρο λιωμένο
250 γρ. μυζήθρα ανάλατη τριμμένη στο χέρι
1 κ. γλ. αλάτι
λίγο πιπέρι
1 κ. γλ. κοφτό ρίγανη ή δυόσμος
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο χρειαστεί η ζύμη

1/2 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 μικρό αβγό χτυπημένο με 1 κ. γλ. γάλα για το άλειμμα

Φούρνος προθερμασμένος στους 180οC



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο μαζί με τη θρυμματισμένη μυζήθρα, το αλάτι, τη ρίγανη και λίγο πιπέρι. Ακακατεύοντας, βλέπουμε πως το μείγμα πήζει αμέσως καθώς η μυζήθρα είναι κρύα (από το ψυγείο) και το βούτυρο χλιαρό ή ζεστό. Γι΄αυτό και θ΄αρχίσουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σε μικρές δόσεις. Θα δώσουμε στη ζύμη όσο χρειαστεί, προκειμένου να μην κολλάει στα τοιχώματα του μπολ και ταυτόχρονα να μείνει μαλακή.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα ή ένα μεγάλο ταψί κι ένα μικρότερο.

Με ένα κουτάλι της σούπας κόβουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τ΄ανοίγουμε μέσα στην παλάμη μας σε στρόγγυλο φυλλαράκι. Το διπλώνουμε στα δύο σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πατάμε τις άκρες με τα δάχτυλα για να κολλήσουν μεταξύ τους.

Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια στη λαμαρίνα, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.

Τα περνάμε (με πινέλο) με το μείγμα αβγού-γάλακτος. Το γάλα εμποδίζει το γρήγορο "μαύρισμα" στο ψήσιμο, ενώ αντίθετα θα δώσει όμορφο ρόδισμα.

Τέλος, πασπαλίζουμε κάθε τυροπιτάκι με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι. Δε φαντάζεστε πόση νοστιμιά δίνει...

Φουρνίζουμε στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά πάνω-κάτω για 15-20 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα. Αν χρησιμοποιήσουμε ανοξείδωτα ή πυρέξ ταψιά, θα δώσουμε φωτιά μόνο από κάτω. Σ΄αυτή την περίπτωση θα μάς πάρει περισσότερο χρόνο το ψήσιμο.

Ξεφουρνίζουμε πάνω σε σχάρα.

 

 

Διατηρούμε τα τυροπιτάκια στο ψυγείο, αν φυσικά περισσέψουν! Είναι το ίδιο νόστιμα κι αφράτα,  ζεστά ή κρύα. Γίνονται ανάρπαστα από τα πιτσιρίκια!


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Βάλτε όποιο μυρωδικό προτιμάτε. Το μόνο που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι το γεγονός πως η μυζήθρα, καθώς είναι ανάλατη, θέλει αρκετό αλάτι για να νοστιμέψει σωστά.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ