ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
15
2014

ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (15 Ιανουάριος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φλ. τσ. γάλα
3 κ. σούπας κοφτές ζάχαρη
1 κ. σούπας κοφτή αλάτι
20 γρ. νωπή μαγιά
1/2 φλ. τσ. χλιαρό νερό
6 φλ. τσ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ. σούπας λιωμένο βούτυρο


μπόλικο υγρό σουσάμι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το γάλα (όχι να κάψει) και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα.

Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε καλά το χυλό.

Τώρα θα προσθέσουμε το λιωμένο βούτυρο και σιγά-σιγά το υπόλοιπο αλεύρι.

Ζυμώνουμε τη ζύμη για 5 λεπτά και την αφήνουμε σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Το πόση ώρα θα χρειαστεί, εξαρτάται από το πόσο ζεστή θα κρατήσουμε τη ζύμη (συνήθως 1 1/2 ώρα είναι αρκετή).

Τότε θα ξαναζυμώσουμε τη ζύμη και θα τη βάλουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα.

Την επομένη, θα ζυμώσουμε και πάλι τη ζύμη μας και θα την αφήσουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.

Κόβουμε μπαλάκια μεγέθους αβγού και πλάθουμε κορδόνια στο πάχος του δαχτύλου. Τα τυλίγουμε σε υγρό σουσάμι.

Ενώνουμε τις δυο άκρες τους, για να πάρουν το σχήμα ενός κουλουριού με διάμετρο ίση με αυτή που έχει το πιατάκι του τσαγιού (10-12 εκ. περίπου).

Τοποθετούμε τα σουσαμένια κουλούρια σε ταψί βουτυρωμένο (ή καλυμένο με λαδόκολλα) σε κάποια απόσταση μεταξύ τους. Αφήνουμε να φουσκώσουν, για μισή ώρα περίπου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o -200οC, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι.

Ψήνουμε τα κουλούρια για 12 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Ξεφουρνίζουμε πάνω σε σχάρα.

Πρέπει να καταναλώνονται την ίδια μέρα και είναι πεντανόστιμα όταν τα συνοδεύουμε με κασέρι ή τυρί.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Με τη δοσολογία που δίνεται παραπάνω γίνονται πάρα πολλά κουλούρια Θεσσαλονίκης. Γι΄αυτό θα ήταν καλύτερα να εκτελέσετε τη συνταγή ( τουλάχιστον την πρώτη φορά ) με τη μισή δοσολογία.

Εάν δεν μπορούν να καταναλωθούν αμέσως όλα όσα έχετε ετοιμάσει, βάλτε τα μόλις κρυώσουν στον καταψύκτη. Θα διατηρηθούν σε πολύ καλή κατάσταση.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ