ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Δ
01
2013

ΡΟΛΟ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Φεβρουάριος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 δόση ζύμη για ψωμί
τριμμένο κασέρι
τριμμένο ζαμπόν ή παριζάκι

λίγο ηλιέλαιο και σουσάμι για το πασπάλισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε μία δόση αφράτη και μαλακή ζύμη ψωμιού. Την αφήνουμε σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Επάνω στον πάγκο εργασίας απλώνουμε λίγο νισεστέ ή κορν φλάουρ.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μπαλάκια - χωρίς να την ξαναζυμώσουμε - και καλύπτουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα ή αντίστοιχα μεγάλο ταψί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.

Παίρνουμε το πρώτο μπαλάκι ζύμης και με το πλαστήρι ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο πάχους μικρότερο από μισό εκατοστό.

Απλώνουμε σε όλη του την επιφάνεια τριμμένο ζαμπόν και κασέρι.

 

 

Ανασηκώνουμε με προσοχή την πλευρά του που βρίσκεται προς το μέρος μας και τυλίγουμε σε ρολό. Βρέχουμε με λίγο νερό την ελεύθερη άκρη του για να κολλήσει καλύτερα και να μην ανοίξει στο ψήσιμο.

 



Τοποθετούμε το ρολό στη λαμαρίνα με την ελεύθερη άκρη προς τα κάτω.

 

 

Συνεχίζουμε με το επόμενο μπαλάκι ζύμης, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Αφού αραδιάσουμε όλα τα ρολά στη λαμαρίνα, σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν αρκετά, αφήνουμε το ταψί επάνω στην κουζίνα για να θερμαίνεται από τον φούρνο που ζεσταίνουμε. Μισή ώρα είναι αρκετή.

 

 

Αλείφουμε όλα τα ρολά με λάδι και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά πάνω και κάτω, για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα από πάνω.

Βγάζουμε το ταψί και αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθούν πριν σερβίρουμε.

 

 

Κόβουμε σε χοντρές φέτες και συνοδεύουμε με τυρί φέτα.

Τα ρολά διατηρούνται στο ψυγείο και αν θέλουμε, πριν το σερβίρισμα, τα κόβουμε και τα τοποθετούμε για λίγο στο γκριλ (εφόσον πρόκειται ν΄αποτελέσουν μπυρομεζέ). Τα πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη ή κεφαλοτύρι τριμμένο.

 

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Με όλη μαζί τη ζυμή ανοίγουμε στενόμακρο φύλλο, τοποθετούμε σ΄αυτό το ζαμπόν και το κασέρι, τυλίγουμε σε σφικτό ρολό και το βάζουμε σε βουτυρωμένη στρόγγυλη φόρμα (με τρύπα) του κέικ για να φουσκώσει,αφού το αλευρώσουμε και το σκεπάσουμε.  Στη συνέχεια το ψήνουμε όπως ακριβώς θα κάναμε με το κέικ. αλλά σε 40 περίπου λεπτά θα είναι έτοιμο. Το μεταφέρουμε αμέσως σε βαμβακερή πετσέτα για να μην ιδρώσει από κάτω. Ιδού το αποτέλεσμα:

 




ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το ρολό-ψωμί με κασέρι και ζαμπόν γίνεται ευπρόσδεκτο με μεγάλη χαρά από τα παιδιά και αποτελεί ιδανικό κολατσιό για το σπίτι ή το σχολείο.

Χρησιμοποιείστε εναλλακτικά και άλλα υλικά για τη γέμιση, αρκεί αυτά να μην έχουν υγρασία και λασπώσουν τη ζύμη κατά το ψήσιμο.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ