Ενημέρωση
Loading
Α
22
2011

ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Μάρτιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό αρακάς φρέσκος καθαρισμένος ή έτοιμος κατεψυγμένος
750 γρ. φρέσκος τοματοχυμός
1 κ. γλ. πελτές ντομάτας
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κύβος βοδινού ή λαχανικών

2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος
1 κ. γλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
1 φλ. τσαγιού καλό ελαιόλαδο

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λόγω έλλειψης χρόνου χρησιμοποιώ πάντα κατεψυγμένο αρακά κατευθείαν από τον καταψύκτη χωρίς να τον ξεπαγώσω.

Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, προσθέτουμε όλα τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα ) και τα σωτάρουμε για λίγο προσέχοντας να μην καούν.


Στη συνέχεια ρίχνουμε τον τοματοχυμό, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τον μαϊντανό, τον άνιθο, το δυόσμο, τον κύβο αραιωμένο σε ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αρχίσει η σάλτσα μας να βράζει προσθέτουμε τον αρακά, ανακατεύουμε και πάλι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε πολύ σιγανή φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά.


 

 

 

Κάπου - κάπου ανακατεύουμε την κατσαρόλα για να μη "κολλήσει" ο αρακάς. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό. Στο τέλος του μαγειρέματος πρέπει το φαγητό να έχει μείνει με πολύ λίγη σάλτσα.


 

 

 

Σερβίρεται ζεστός ή κρύος ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και συνοδεύεται υπέροχα με χωριάτικη σαλάτα.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε τον αρακά με δυο τηγανισμένα αβγά μάτια, από πάνω του ή να τα βάλουμε δίπλα του στο ίδιο πιάτο.  Αυτός είναι  ένας πολύ βολικός τρόπος για να καταναλωθεί από τα παιδιά που δεν τον συμπαθούν ιδιαίτερα!

 

Επίσης μπορούμε μαζί με τον αρακά να προσθέσουμε μερικά καρότα στο βράσιμο, κομμένα σε μικρά κυβάκια.

 

 

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο