ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ο
08
2012

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟ (ΣΕ ΒΑΖΟ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Αύγουστος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 


 

 

Η καλύτερη εποχή για να φτιάξουμε σπιτικό τοματοχυμό είναι το καλοκαίρι, τότε που οι ντομάτες υπάρχουν σε αφθονία, σε καλή τιμή και έχουν τη μέγιστη νοστιμιά τους. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως, όποτε μας βρίσκονται κάποιες ποσότητες από ώριμες ντομάτες που δεν ξέρουμε τί να τις κάνουμε, θ΄αφήσουμε κάθε ευκαιρία να πάει χαμένη, ανεξάρτητα από την εποχή που διανύουμε. Ας δούμε πόσο εύκολο είναι:ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ώριμες και γερές ντομάτες

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σκληρά μέρη που πιθανόν να υπάρχουν. Τις κόβουμε στα 4 ή τα 6 ανάλογα με το μέγεθός τους.

Τοποθετούμε τις κομμένες ντομάτες στον πολυκόφτη μας ή το μπλέντερ (προσωπικά χρησιμοποιώ πολυκόφτη για τη δουλειά αυτή). Τις χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς και να μη φαίνονται καθόλου οι φλούδες τους.

Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ( το μέγεθος εξαρτάται από την ποσότητα ) αδειάζουμε τον τοματοπολτό και τον βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για μισή ώρα από τη στιγμή που θ΄αρχίσει ο βρασμός.

 

 

Αν θέλουμε να φτιάξουμε μεγάλες ποσότητες τοματοχυμού, θα επαναλάβουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλες οι ντομάτες που έχουμε στη διάθεσή μας.

 

 

Τώρα θα μοιράσουμε τον ζεστό τοματοχυμό σε αποστειρωμένα βάζα τα οποία θα κλείσουμε πολύ καλά με ολοκαίνουρια καπάκια. Αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Διατηρούνται εκτός ψυγείου για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (μέχρι και 1 έτος), αρκεί να γίνει σωστά η διαδικασία αποθήκευσης στα βάζα.

 

 

Είναι πολύ βολικό να υπάρχει απόθεμα τοματοχυμού στο σπίτι και να μπορούμε να τον "μαγειρέψουμε" όποτε θελήσουμε. Ανοίγεις το βάζο και...κατευθείαν στην κατσαρόλα!ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Την διαδικασία αυτή έμαθα από τη μητέρα μου, η οποία κάθε χρόνο φτιάχνει 130-140 βάζα (του ενός κιλού) τοματοχυμού, αφού έχει δικές της ντοματιές.

Έτσι εξασφαλίζει τη "σάλτσα" όλης της χρονιάς.

Απλά πρέπει οι ντομάτες που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ώριμες και χωρίς στίγματα ή χτυπήματα.

Αν δεν έχουμε πολυκόφτη ή μπλέντερ, θα πρέπει να τρίψουμε τις ντομάτες στην χοντρή πλευρά ενός ρεντέ. Σ΄αυτή την περίπτωση οι φλούδες τους φυσικά δεν θα χρησιμοποιηθούν.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ