Ενημέρωση
Loading
Σ
07
2011

ΠΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (12 Φεβρουάριος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. σπανάκι ζεματισμένο
3 αβγά
2-3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος
200 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. πιπέρι
αλεύρι όσο σηκώσει


1/4 φλ. τσ. σπορέλαιο ή βούτυρο ή μαργαρίνη

Γίνονται 4-5 πιτάρια. Χρόνος μαγειρέματος  1ώρα 30 λεπτά περίπου.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού καθαρίσουμε,  πλύνουμε και ζεματίσουμε το σπανάκι για 10 λεπτά, το αφήνουμε σε σουρωτήρι να κρυώσει και να στραγγίσει εντελώς. Στη συνέχεια το κόβουμε σταυρωτά σε κομμάτια.

Σε βαθύ μπολ σπάζουμε τ΄αβγά, τα χτυπάμε ελαφρά, προσθέτουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, το τυρί, αλάτι και πιπέρι.

 

 

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο αλεύρι για να δέσει το μίγμα και να στερεοποιηθεί. Ζυμώνουμε καλά. Σ΄αυτό το στάδιο μπορούμε να φυλάξουμε το μείγμα στο ψυγείο και να ψήσουμε τα πιτάρια κάποια άλλη στιγμή της ημέρας ή την επομένη.

 



Αλείφουμε με το σπορέλαιο ένα πολύ καλό και μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Το ζεσταίνουμε  σε μέτρια φωτιά.

 

Παίρνουμε ένα μέρος από το μείγμα και το τοποθετούμε στο τηγάνι. Το στρώνουμε με μια σπάτουλα ομοόμορφα κι έτσι σχηματίζεται ένας λεπτός κυκλικός δίσκος.

 

 

Αφήνουμε να τηγανιστεί σε σιγανή φωτιά μέχρι ν΄αρχίσει να κοκκινίζει. Βγάζουμε το πιτάρι σε μια πιατέλα στρόγγυλη ή σ΄ένα πολύ μεγάλο πιάτο.


Αλείφουμε ξανά με λάδι το τηγάνι. Τώρα θα αναποδογυρίσουμε με προσοχή την πιατέλα στο τηγάνι για να ψηθεί το πιτάρι και από την άλλη πλευρά.

 


 

Όταν ετοιμαστεί, το βάζουμε σε άλλη καθαρή πιατέλα της επιλογής μας.


Συνεχίζουμε με το επόμενο πιτάρι κάνοντας ακριβώς τα ίδια. Τα στιβάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.

Σερβίρονται ζεστά και αποτελούν μαζί με σαλάτα εποχής ένα πλήρες γεύμα. Αν θέλουμε όμως μπορούμε να τα προσφέρουμε σαν μεζεδάκι για το ουζάκι ή τη μπυρίτσα μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα πιτάρια έχουν πάρει την ονομασία τους από τη Θάσο. Στους Θασίτες αρέσουν ιδιαίτερα τα πικάντικα φαγητά. Τα πιτάρια κατέχουν μια από τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις τους. Εσεις βέβαια μπορείτε να εκτελέσετε τη συνταγή ανάλογα με το πόσο σας αρέσει το καυτερό.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο