Ενημέρωση
Loading
Μ
21
2013

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Μάρτιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό πατάτες
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
3 κ. σούπας φρέσκος μαϊντανός ή άνιθος ψιλοκομμένος
1 κύβος λαχανικών διαλυμμένος σε ελάχιστο ζεστό νερό
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 φλ. τσ. φυτικό τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
τρίμμα φρυγανιάς, όσο σηκώσει το μείγμα


λίγο αλεύρι για το τύλιγμα

σπορέλαιο για το τηγάνισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν (μπορούμε να τις αφήσουμε για λίγο κάτω από το νερό της βρύσης).

Βγάζουμε τις φλούδες και τις πατάμε με το πιρούνι για να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον κύβο διαλυμμένο σε ελάχιστο ζεστό νερό, τον μαϊντανό ή τον άνιθο, το ελαιόλαδο και το φυτικό τυρί, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 λεπτά. Θα προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά προκειμένου να σφίξει το μείγμα μας.

 



Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες και τους αραδιάζουμε σε πιατέλα.

 


Βάζουμε το σπορέλαιο σε πλατύ τηγάνι για να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.


Αλευρώνουμε τους πατατοκεφτέδες και τους βάζουμε να τηγανιστούν. Όταν ροδίσουν από τη μια μεριά, θα τους γυρίσουμε προσεκτικά με ξύλινη σπάτουλα κι από την άλλη για να ψηθούν κι από εκεί.

 

 

 

Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για λίγα λεπτά και μετά τους μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

 


 

Σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι και αποτελούν ιδανικό πρώτο πιάτο ή συνοδευτικό στο ουζάκι μας.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Οι πατατοκεφτέδες για να πετύχουν θέλουν πολύ καλό ζύμωμα, σφικτό μείγμα και προσεκτικό γύρισμα μέσα στο τηγάνι.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο