Καντήλι ρεσώ

Γνωρίστε την νέα τεχνολογία σε καντήλι με καντηλόκουπα και ρεσώ.

ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
13
2013

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (13 Αύγουστος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 κιλό καρπουζόφλουδα καθαρισμένη με λίγο από το κόκκινο μέρος
1/2 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια
ο χυμός από τα 2/3 ενός μέτριου λεμονιού
3 κ. σούπας σπιτική βυσσινάδα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε από το καρπούζι το κόκκινο μέρος που περιέχει τους σπόρους, αφήνοντας 1 εκ. περίπου σάρκας επάνω στην καρπουζόφλουδα.

 

 

Τώρα χωρίζουμε σε μικρότερες λωρίδες το καρπούζι και με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε και το πράσινο μέρος.

 

 

Τοποθετούμε τις καθαρισμένες ασπροκόκκινες φλούδες στον κάδο του πολυκόφτη και περνώντας τις από το ειδικό εξάρτημα, τις κόβουμε σε πολύ λεπτές λωριδίτσες.

 



Ζυγίζουμε - πρέπει να πάρουμε 1 1/2 κιλό.

Τώρα θα ζυγίσουμε και τη ζάχαρη - 1/2 κιλό θα χρειαστούμε.

Τοποθετούμε το λεπτοκομμένο καρπούζι σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα.

 

 

Βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Δεν πρέπει να προσθέσουμε καθόλου νερό, γιατί το καρπούζι θα βγάλει τα δικά του υγρά που είναι....υπέρ αρκετά.


Στη συνέχεια θα ρίξουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές παχύρευστη βυσσινάδα.

 

 


Ανακατεύουμε συνεχώς από το σημείο αυτό και μετά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι. Αυτό σημαίνει πως, αν αφήσουμε να πέσει μια σταγόνα του στο πιάτο, αυτή θα διατηρήσει το σχήμα της, χωρίς ν΄απλώσει ούτε στο ελάχιστο.

 

 



Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς.

Την επόμενη μέρα, αν δούμε πως είναι λίγο νερουλό, θα το βράσουμε για λίγο ακόμη μέχρι να δέσει όσο θέλουμε. Αν πάλι είναι πολύ πηχτό, θα ρίξουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό, θα το ανακατέψουμε καλά και θα βάλουμε την κατσαρόλα για λίγο στη φωτιά, μόνο μέχρι το σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει το γλυκό να κοχλάζει, θα το τραβήξουμε στην άκρη και θ΄αφήσουμε πάλι να κρυώσει εντελώς.

Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα ως εξής: κόβουμε ένα κυκλικό κομμάτι λαδόκολλας ίσο με το καπάκι του βάζου, το εφαρμόζουμε στη μέσα πλευρά του καπακιού και το περνάμε με οινόπνευμα. Κλείνουμε αμέσως το βάζο πολύ καλά. Αυτό θα εμποδίσει τη δημιουργία μούχλας στην επιφάνεια του γλυκού.

Διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός ψυγείου, αν και το γλυκό καρπούζι τρώγεται πολύ πιο ευχάριστα όταν είναι δροσερό.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ
: Για τη συνταγή αυτή, όσο πιο λεπτόφλουδο είναι το καρπούζι μας, τόσο το καλύτερο.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μπαταρίες Heavy Duty ΑΑ σετ 12 τεμαχίων.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Ανθοδέσμη λουλούδια πολύχρωμα 35-45 εκ.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Κορνίζα φωτογραφίας ξύλινη 10Χ15cm

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Γυάλινο φαναράκι 32εκ.

Τιμή πώλησης: 6,03 €

Πλέον των 6 τεμαχίων έκπτωση 30%

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ