Καντήλι ρεσώ

Γνωρίστε την νέα τεχνολογία σε καντήλι με καντηλόκουπα και ρεσώ.

ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
09
2013

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΣΒΕΣΤΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (12 Αύγουστος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail



ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό καθαρισμένη φλούδα καρπουζιού σε κομμάτια
900 γρ. ζάχαρη
1/2 φλ. τσ. φρέσκος χυμός λεμονιού

1 κλωνάρι αρμπαρόριζας ή 1 βανίλια
ο χυμός από μισό λεμόνι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε από τη φλούδα του καρπουζιού το πράσινο και το κόκκινο μέρος. Δηλαδή κρατάμε μόνο την άσπρη σάρκα και την κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα ή όπως μας αρέσει. Όσο πιο χοντρόφλουδο είναι το καρπούζι, τόσο πιο χοντρά και εμφανίσιμα κομμάτια θα πάρουμε. Ζυγίζουμε την καθαρισμένη ποσότητα. Πρέπει να πάρουμε 1 κιλό.

 

 

Τοποθετούμε τα κομμάτια σε βαθύ μπολ, τα περιχύνουμε με μισό φλ. τσ. χυμό λεμονιού και τα καλύπτουμε με καθαρό νερό. Πρέπει να σταθούν έτσι για 2-3 ώρες. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσουν το χρώμα τους αλλά και να μη "ζαχαρώσουν" κατά το βράσιμο. Βάζουμε κι ένα πιάτο από πάνω, για να  μένει το καρπούζι μέσα στο νερό.

 

 

Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα κομμάτια και τ΄αφήνουμε σε τρυπητό για 4-5 λεπτά.

 

 

Σε πλατιά και  βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις φλούδες και τους προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

 

 

 

Μόλις λιώσει η ζάχαρη θα χαμηλώσουμε λίγο το μάτι και ανακατατεύοντας συχνά, θα σιγοβράσουμε για 25-30 λεπτά το καρπούζι, ανάλογα με το πάχος των κομματιών.

 

 

Αποσύρρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί έτσι για μια ολόκληρη νύχτα.

Την άλλη μέρα, βγάζουμε σε μπολ τα κομμάτια με μια τρυπητή κουτάλα και αφού προσθέσουμε την αρμπαρόριζα (ή τη βανίλια) βράζουμε για λίγο το σιρόπι μέχρι να δέσει.

 

 

Είναι έτοιμο όταν, αφήνοντας μια σταγόνα να πέσει σε πιάτο, αυτή δεν απλώνει καθόλου αλλά διατηρεί το σχήμα της.

Τώρα θα προσθέσουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του καρπουζιού και το χυμό από μισό λεμόνι. Ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει ξανά ο βρασμός, θα τραβήξουμε στην άκρη την κατσαρόλα και θ΄αφήσουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς.

 



Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα ως εξής: κόβουμε ένα κυκλικό κομμάτι λαδόκολλας ίσο με το καπάκι του βάζου, το εφαρμόζουμε στη μέσα πλευρά του καπακιού και το περνάμε με οινόπνευμα. Κλείνουμε αμέσως το βάζο πολύ καλά. Αυτό θα εμποδίσει τη δημιουργία μούχλας στην επιφάνεια του γλυκού.

 

 

Διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός ψυγείου, αν και το γλυκό καρπούζι τρώγεται πολύ πιο ευχάριστα όταν είναι δροσερό από το ψυγείο.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορεί με τον τρόπο αυτό το καρπούζι να μην γίνεται τόσο τραγανό (όπως θα γινόταν αν χρησιμοποιούσαμε ασβέστη), αλλά σίγουρα είναι το ίδιο νόστιμο  και έχει ακριβώς το ίδιο χρώμα. Είναι δύσκολο να βρεις στις μέρες μας ασβέστη οικοδομής ή ασβεστόσκονη (μόνο σε μεγάλα supermarkets).




Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μπαταρίες Heavy Duty ΑΑ σετ 12 τεμαχίων.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Ανθοδέσμη λουλούδια πολύχρωμα 35-45 εκ.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Κορνίζα φωτογραφίας ξύλινη 10Χ15cm

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Γυάλινο φαναράκι 32εκ.

Τιμή πώλησης: 6,03 €

Πλέον των 6 τεμαχίων έκπτωση 30%

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ