ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 κιλό περίπου χταπόδι ξυδάτο σε βάζο
2 μεγάλες ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
1/2 φλ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί κομμένες σε μικρούς κύβους
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η συνταγή αυτή εκτελείται με χταπόδι το οποίο ήδη έχει βράσει και έχει μείνει σε βάζο με ξύδι τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Για να δείτε τον τρόπο παρασκευής, πατήστε εδώ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ .
Όταν θελήσουμε λοιπόν να φτιάξουμε τη χταποδοσαλάτα μας, πρέπει να βγάλουμε το χταπόδι από το βάζο και να το αφήσουμε για μισή έως μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι θα δώσει όλο το άρωμά του.
Στη συνέχεια, σε βαθιά σαλατιέρα κόβουμε σε κομμάτια το χταπόδι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, την πιπεριά Φλωρίνης τουρσί κομμένη σε κύβους, την κάπαρη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη ντομάτα και το φρέσκο αγγουράκι κομμένο κι αυτό σε κύβους.
Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λίγο ξύδι (αν θέλουμε) και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσοχή στο ξύδι που θα προσθέσετε επειδή τόσο το χταπόδι, όσο και οι πιπεριές Φλωρίνης έχουν ήδη αρκετό.
Όλα τα σαλατικά και τα μυρωδικά μας πρέπει να είναι κρύα και πολύ φρέσκα. Ποτέ δεν ετοιμάζουμε τις σαλάτες από την προηγούμενη μέρα.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Άγαλμα αγγέλου σε καντήλι ψηφίδα ασημί
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας LED 90 ημερών κάκτος
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας με την Παναγία των Κρίνων
Ηλεκτρικό καντήλι λάβαρο χρυσό