Ενημέρωση
Loading
Ι
22
2013

ΧΤΑΠΟΔΟΣΑΛΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Ιανουάριος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό περίπου χταπόδι ξυδάτο σε βάζο
2 μεγάλες ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους
1 αγγουράκι ψιλοκομμένο
3 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
1/2 φλ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί κομμένες σε μικρούς κύβους
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Η συνταγή αυτή εκτελείται με χταπόδι το οποίο ήδη έχει βράσει και έχει μείνει σε βάζο με ξύδι τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Για να δείτε τον τρόπο παρασκευής, πατήστε εδώ: ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ .

Όταν θελήσουμε λοιπόν να φτιάξουμε τη χταποδοσαλάτα μας,  πρέπει να βγάλουμε το χταπόδι από το βάζο και να το αφήσουμε για μισή έως μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι θα δώσει όλο το άρωμά του.

Στη συνέχεια, σε βαθιά σαλατιέρα κόβουμε σε κομμάτια το χταπόδι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, την πιπεριά Φλωρίνης τουρσί κομμένη σε κύβους, την κάπαρη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη ντομάτα  και το φρέσκο αγγουράκι κομμένο κι αυτό σε κύβους.

Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λίγο ξύδι (αν θέλουμε) και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε αμέσως!



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσοχή στο ξύδι που θα προσθέσετε επειδή τόσο το χταπόδι, όσο και οι πιπεριές Φλωρίνης έχουν ήδη αρκετό.

 

Όλα τα σαλατικά και τα μυρωδικά μας πρέπει να είναι κρύα και πολύ φρέσκα. Ποτέ δεν ετοιμάζουμε τις σαλάτες από την προηγούμενη μέρα.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Plastic Electric

Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.

Μεγάλες Προσφορές 30%

 

Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα χρυσό

 

Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο μαύρο