ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 μεγάλο στήθος από κοτόπουλο
500 ml μαγιονέζα
1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ. σούπας φρέσκος ψιλοκομμένος άνιθος
1 κ. σούπας ξύδι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε να σιγοβράσει σε αλατισμένο νερό για 50 λεπτά περίπου. Πρέπει να μαλακώσει καλά.
Το αφήνουμε να κρυώσει σε σουρωτήρι.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το βρασμένο στήθος.
Σε βαθύ μπολ (με καπάκι) τοποθετούμε τη μαγιονέζα με το γιαούρτι, το ξύδι, τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.
Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά τα υλικά για να ενωθούν οι γεύσεις.
Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ξανά.
Κλείνουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο, για 3 ώρες τουλάχιστον, πριν το σερβίρισμα.
Η κοτοσαλάτα είναι ένα υπέροχο πιάτο στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Από μόνη της μπορεί ν΄αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορούμε να της δώσουμε περισσότερο χρώμα και γεύση αν της προσθέσουμε ένα μεγάλο καρότο, τριμμένο όμως στο πολυμίξερ σε τόσο λεπτές βεργούλες που να θυμίζουν φιδέ.
Αντί με στήθος, μπορούμε να φτιάξουμε τη σαλάτα μας χρησιμοποιώντας περισσεύματα από βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο προηγούμενης μέρας, αφού προηγουμένως το ξεψαχνίσουμε και το ψιλοκόψουμε. Δεν χρειάζεται ν΄ανησυχούμε επειδή είναι "στεγνό" το κρέας. Το μείγμα μαγιονέζας-γιαουρτιού θα του δώσει την υγρασία που λείπει. Έτσι θα αξιοποιήσουμε ό,τι έχει μείνει και παράλληλα θα παρουσιάσουμε ένα εξαίσιο πιάτο.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Άγαλμα αγγέλου σε καντήλι ψηφίδα ασημί
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας LED 90 ημερών κάκτος
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας με την Παναγία των Κρίνων
Ηλεκτρικό καντήλι λάβαρο χρυσό