ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
6 μεγάλες πατάτες για τηγάνι
1/4 φλ. τσ. ελαιόλαδο
αλάτι
λίγη ρίγανη στο σερβίρισμα (προαιρετική)
Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε "βεργούλες" σαν να πρόκειται να τις τηγανίσουμε.
Τις τοποθετούμε μέσα σε κατάλληλα βαθύ μπολ, όπου και τις αλατίζουμε. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το χέρι για να εμποτιστούν όλες οι πατάτες.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη ρηχή μαύρη λαμαρίνα του φούρνου και την αλείφουμε με λάδι (με το πινέλο κουζίνας).
Αδείαζουμε πάνω στο λαδόχαρτο το περιεχόμενο του μπολ και στρώνουμε κάπως τις πατάτες, ώστε να μην πέφτουν η μία πάνω στην άλλη.
Φουρνίζουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά πάνω-κάτω, για 25-30 λεπτά ή μέχρι ν΄αρχίζουν να ροδίζουν οι πατατούλες μας.
Βγάζουμε το ταψί και μεταφέρουμε αμέσως τις τηγανητές πατάτες σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και σερβίρουμε.
Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε σε γεύση και εμφάνιση από τις κανονικές πατάτες στο τηγάνι.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι το πόσο θα τις ψήσουμε. Αν τις αφήσουμε περισσότερο χρόνο, για να ροδίσουν καλύτερα, θα στεγνώσουν υπερβολικά και θα γίνουν σκληρές όταν τις σερβίρουμε.
Είναι πολύ ελαφριές και συνιστώνται τόσο σ΄αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους, όσο και στις νοικοκυρές που δεν θέλουν τη φασαρία του τηγανίσματος κάθε φορά που λαχταρούν τη γεύση της τηγανητής πατάτας.