ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1/2 κιλό κατεψυγμένα ζουμερά φρούτα (φράουλα, πορτοκάλι, φραμπουάζ, πεπόνι, κτλ.)
ζάχαρη κατά προτίμηση, περίπου 150-170 γρ.
9 γεμάτες κ. σούπας παγωμένη κρέμα γάλακτος
Χτύπημα στον πολυκόφτη ή το πολυμίξερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα σε κύβους. Τα ζυγίζουμε (πρέπει να είναι 500 γρ.) και τα βάζουμε στον καταψύκτη μέσα σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων.
Μπορούμε να αποθηκεύσουμε μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων στον καταψύκτη μας και να τα έχουμε έτοιμα όταν θα τα χρειαστούμε μελλοντικά.
Επίσης φροντίζουμε να έχουμε παγωμένη την κρέμα γάλακτος.
Το πόση ακριβώς ζάχαρη θα βάλουμε, εξαρτάται από τις προτιμήσεις μας και το είδος των φρούτων, δεν είναι όλα το ίδιο γλυκά.....
Ετοιμάζουμε πάνω στον πάγκο εργασίας τον πολυκόφτη. Θα δουλέψουμε με γρήγορες κινήσεις.
Βγάζουμε από τον καταψύκτη τα παγωμένα φρούτα και τα ρίχνουμε στον πολυκόφτη.
Προσθέτουμε όση ζάχαρη θέλουμε, την παγωμένη κρέμα γάλακτος και γυρίζουμε την έλικα (ή τη "φτερούγα") για 10-20 δευτερόπλεπτα. Σταματάμε τη λειτουργία της συσκευής αμέσως μόλις πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σερβίρουμε αμέσως!!!
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσέχουμε να μην παραχτυπήσουμε το παγωτό στιγμής, γιατί θα υγροποιηθεί υπερβολικά και δεν θα μπορέσουμε να το παρουσιάσουμε χωρίς να το ξαναπαγώσουμε για λίγη ώρα.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Άγαλμα αγγέλου σε καντήλι ψηφίδα ασημί
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας LED 90 ημερών κάκτος
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας με την Παναγία των Κρίνων
Ηλεκτρικό καντήλι λάβαρο χρυσό