Ενημέρωση
Loading
Μ
30
2013

ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (29 Αύγουστος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
4 μέτρια αβγά
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο
1/2 φλ. τσ. γάλα
1 κοφτό κ. γλ. αλάτι
1 φλ. τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ίσως και λίγο περισσότερο

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC
Χρόνος ψησίματος : 45-50 λεπτά περίπου



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι διαστάσεων 20Χ30 εκ. περίπου.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.

Σε βαθύ μπολ βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε τα 4 αβγά. Χτυπάμε με το πιρούνι μέχρι να ενωθούν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και πάλι (είναι φυσιολογικό να υπάρχουν μικρά κομματάκια αδιάλυτου γιαουρτιού).

Τώρα θα προσθέσουμε τα τριμμένα τυριά και το γάλα. Αφού ενσωματωθούν στο μείγμα, θα ρίξουμε το αλεύρι και θα ανακατέψουμε (με το πιρούνι πάντα) μέχρι να πάρουμε ένα ενιαίο μείγμα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη, προκειμένου να έχουμε ένα αρκετά πηχτό μείγμα.

 



Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στο ταψί και τακτοποιούμε την επιφάνεια. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

 

 

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά μόνο από κάτω (για ανοξείδωτα και πυρέξ ταψιά) για τα πρώτα 20 λεπτά και στη συνέχεια με φωτιά πάνω-κάτω, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η πίτα από πάνω.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε πάνω σε σχάρα για 10 λεπτά και στη συνέχεια μπορούμε να κόψουμε την πίτα σε κομμάτια και να σερβίρουμε.

 

 

Συνοδεύουμε με λεπτές φέτες από σαλάμι Ουγγαρίας ή άλλο της αρεσκείας μας.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αφού το ανακατέψουμε με 1 κ. γλ. μπέκιν πάουντερ.

Κάντε τις δοκιμές σας και φτιάξτε την πίτα αυτή σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Δηλαδή: βάλτε τα τυριά που σας ικανοποιούν, αρκεί να προσέξετε το πόσο αλατισμένη θα είναι η ζύμη σας.







Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο