ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 κιλό πατάτες (περίπου του ίδιου μεγέθους)
500 γρ. μαγιονέζα, έτοιμη του εμπορίου
2 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια
αλάτι
άσπρο πιπέρι (ή μαύρο)
2 κ. σούπας ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν για 40 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, στραγγίζουμε το νερό της και αφήνουμε τις πατάτες σε ένα μπολ να κρυώσουν.
Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα κρεμμυδάκια. Τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε τα υλικά μας με ξύλινο κουτάλι.
Τέλος ρίχνουμε στο μπολ και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε πολύ καλά και πάλι με ξύλινο κουτάλι.
Η πατατοσαλάτα μας είναι πετυχημένη όταν δεν είναι πολύ στεγνή. Γι αυτό, ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγη μαγιονέζα ακόμη.
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο, πάντα σκεπασμένο πολύ καλά, γιατί διαφορετικά θα κιτρινίσει η σαλάτα μας.
Προσωπικά, τη θεωρώ μια πολύ νόστιμη σαλάτα και πολύ βολική, αφού διατηρείται αναλλοίωτη για πολλές μέρες.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Πρέπει ν΄αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν εντελώς.
Εναλλακτικά, σάς προτείνω να προσθέσετε μαζί με τη μαγιονέζα και 1 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι. Δίνει μια πολύ δροσερή υφή στην πατατοσαλάτα.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο