Ενημέρωση
Loading
Ι
26
2013

ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Ιανουάριος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 6-8 άτομα)

250 γρ. φουντούκια πολύ καλά αλεσμένα, σαν σκόνη
200 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
250 γρ. αλεύρι
4 κ. γλυκού κοφτά ξερή μαγιά
2 αβγά
125 ml γάλα

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

1 κ. γλυκού στιγμιαίος καφές
2 κ. σούπας ζεστό νερό
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ. σούπας λιωμένο βούτυρο

Φούρνος προθερμασμένος στους 240οC



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ και μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την φουντουκόψιχα με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι και τη μαγιά.

Τώρα θα χτυπήσουμε το μείγμα αυτό με το μίξερ προσθέτοντας ένα-ένα τ΄αβγά και στη συνέχεια το γάλα. Τη δουλειά αυτή μπορούμε να την κάνουμε και στον πολυκόφτη μας, αν βέβαια έχει αρκετά μεγάλο κάδο.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί για τάρτα και αδειάζουμε μέσα σ΄αυτό το μείγμα που ετοιμάσαμε. Τακτοποιούμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά μόνο από κάτω, μέχρι να ροδίσει όμορφα το γλυκό από πάνω (περίπου 25 λεπτά).

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο του καφέ: σ΄ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζεστό νερό και τον στιγμιαίο καφέ, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και μετά την άχνη. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά.

Μόλις βγάλουμε το γλύκισμα από το φούρνο, το βάζουμε πάνω σε σχάρα και αμέσως στρώνουμε στην επιφάνειά του το γλάσο που φτιάξαμε. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.


 



Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μεταφορικά μόνο 2€.

Άνω των 25€ δωρεάν.