ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 μέτριος λαγός
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 κούπα φρεσκοτριμμένη ντομάτα (ή 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές)
2-3 δαφνόφυλλα
1 κ. γλ. μπαχάρι σε κόκους
1 κ. γλ. πιπέρι σε κόκους
1 κ. γλ. ρίγανη
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
αλάτι
αρκετό ελαιόλαδο (1 1/2 - 2 φλ. τσ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γδέρνουμε και τεμαχίζουμε τον λαγό.
Τον πλένουμε πολύ καλά και τον βυθίζουμε σε καθαρό κρύο νερό, περίπου για μισή ώρα, μέχρι να φύγει το αίμα.
Κατόπιν τον στραγγίζουμε καλά: όσο λιγότερα νερά έχει, τόσο το καλύτερο.
Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει, πλύνει και βυθίσει σε μπωλ με κρύο νερό τα κρεμμυδάκια για το φαγητό μας.
Σε πλατύ και μεγάλο τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί πολύ καλά. Τότε θα προσθέσουμε τις μερίδες του λαγού και θα τις σωτάρουμε μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.
Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε καθαρή πλατιά κατσαρόλα. Την βάζουμε σε δυνατή φωτιά και σβήνουμε με το κρασί τα κομμάτια του κρέατος.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Τώρα θα προσθέσουμε τη ντομάτα (ή τον πελτέ) και όλα τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
Στο ίδιο λάδι που σωτάραμε το λαγό, θα ρίξουμε τώρα τα κρεμμυδάκια ολόκληρα, αφού τα στραγγίξουμε καλά. Θα τα σωτάρουμε κι αυτά μέχρι να χρυσίσουν και μετά θα αδειάσουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με το κρέας. Καλύπτουμε το φαγητό με βραστό νερό. Πρέπει να είναι αρκετό το νερό, ώστε στο τέλος του μαγειρέματος να μην "στεγνώσει" εντελώς το στιφάδο.
Το βράσιμο πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον μια - μιάμισυ ώρα. Δοκιμάζουμε με το πιρούνι: εάν κόβεται εύκολα ο λαγός, το φαγητό είναι έτοιμο.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Άγαλμα αγγέλου σε καντήλι ψηφίδα ασημί
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας LED 90 ημερών κάκτος
Ηλεκτρικό κερί μπαταρίας με την Παναγία των Κρίνων
Ηλεκτρικό καντήλι λάβαρο χρυσό