ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
25
2013

ΛΑΓΟΣ ΣΤΙΦΑΔΟ

Συντάχθηκε απο τον/την κα Δέσποινα Κουμούρη από την Παραλία Οφρυνίου Καβάλας
ΕκτύπωσηE-mail


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 μέτριος λαγός
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 κούπα φρεσκοτριμμένη ντομάτα (ή 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές)
2-3 δαφνόφυλλα
1 κ. γλ. μπαχάρι σε κόκους
1 κ. γλ. πιπέρι σε κόκους
1 κ. γλ. ρίγανη
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
αλάτι
αρκετό ελαιόλαδο (1 1/2 - 2 φλ. τσ.)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γδέρνουμε και τεμαχίζουμε τον λαγό.

Τον πλένουμε πολύ καλά και τον βυθίζουμε σε καθαρό κρύο νερό, περίπου για μισή ώρα, μέχρι να φύγει το αίμα.

Κατόπιν τον στραγγίζουμε καλά: όσο λιγότερα νερά έχει, τόσο το καλύτερο.

Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει, πλύνει και βυθίσει σε μπωλ με κρύο νερό τα κρεμμυδάκια για το φαγητό μας.

Σε πλατύ και μεγάλο τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί πολύ καλά. Τότε θα προσθέσουμε τις μερίδες του λαγού και θα τις σωτάρουμε μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.

Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε καθαρή πλατιά κατσαρόλα. Την βάζουμε σε δυνατή φωτιά και σβήνουμε με το κρασί τα κομμάτια του κρέατος.

Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.

Τώρα θα προσθέσουμε τη ντομάτα (ή τον πελτέ) και όλα τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.

Στο ίδιο λάδι που σωτάραμε το λαγό, θα ρίξουμε τώρα τα κρεμμυδάκια ολόκληρα, αφού τα στραγγίξουμε καλά. Θα τα σωτάρουμε κι αυτά μέχρι να χρυσίσουν και μετά θα αδειάσουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με το κρέας. Καλύπτουμε το φαγητό με βραστό νερό. Πρέπει να είναι αρκετό το νερό, ώστε στο τέλος του μαγειρέματος να μην "στεγνώσει" εντελώς το στιφάδο.

Το βράσιμο πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον  μια - μιάμισυ ώρα. Δοκιμάζουμε με το πιρούνι: εάν κόβεται εύκολα ο λαγός, το φαγητό είναι έτοιμο.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ