ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
12
2013

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ

Συντάχθηκε απο τον/την κα Δέσποινα Κουμούρη από την Παραλία Οφρυνίου Καβάλας Τελευταία Ενημέρωση (13 Ιανουάριος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail


Η κα Δέσποινα έχει κερδίσει εδώ και χρόνια την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή μου σαν άνθρωπος γενικά, αλλά και πάνω σε θέματα μαγειρικής ειδικότερα. Όσα μας δίνει λοιπόν μέσα από αυτές τις σελίδες, αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Πάμε να φτιάξουμε την υπέροχη μαρμελάδα της:



ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κολοκύθα χειμωνιάτικη, κατά προτίμηση κίτρινη
ζάχαρη
αρμπαρόριζα
1 κ. γλ. ξυνό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα και τους σπόρους της κολοκύθας. Την κόβουμε σε μεγάλους κύβους και την βάζουμε να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα με νερό, τόσο όσο να τη σκεπάζει τελείως.

Το βράσιμο θα κρατήσει μέχρι να μαλακώσει καλά το κολοκύθι. Πρέπει να κόβεται με το πιρούνι εύκολα.

Στη συνέχεια βάζουμε τα κομμάτια σε τρυπητό για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Αφού κρυώσουν αρκετά, τοποθετούμε τα κομμάτια της κολοκύθας στον πολυκόφτη ή το μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Τον πολτό που θα πάρουμε, θα τον μετρήσουμε σε νεροπότηρα. Όσα ποτήρια βγει, τόση ζάχαρη θα βάλουμε στη μαρμελάδα.

Σε βαθιά και μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τον κολοκυθοπολτό, τη ζάχαρη και μια φούντα φρέσκιας αρμπαρόριζας.

Τα βράζουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί έτσι μέχρι την άλλη μέρα.

Την επομένη, ξαναβράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να πηχτώσει και 5 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, θα ρίξουμε το ξυνό. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.

Όταν τελειώσει η όλη διαδικασία, βάζουμε τη μαρμελάδα σε στεγνά και αποστειρωμένα βάζα.

Τα κλείνουμε καλά και τ΄αναποδογύριζουμε μέχρι να κρυώσει εντελώς η μαρμελάδα μας.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όλο το μυστικό σ΄αυτή τη λιχουδιά, είναι το άρωμα που της δίνει η αρμπαρόριζα.

Το κολοκύθι βγάζει αρκετή υγρασία, γι΄αυτό και είναι απαραίτητος ο βρασμός της δεύτερης μέρας.

 

Η κα Δέσποινα υποστηρίζει πως η παραπάνω συνταγή εκτελείται κάλλιστα και με πράσινα κολοκύθια.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ