Ενημέρωση
Loading
Ι
02
2013

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΛΑΣΕ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (04 Ιανουάριος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail


 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό μικρές ντοματούλες ώριμες αλλά σφικτές
3-4 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
αλάτι
λίγη ζάχαρη

Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC

Ψήσιμο στο γκριλ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό να βράσει.

 

Πλένουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.

 

Μόλις κοχλάσει το νερό,  κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βυθίζουμε μέσα σ΄αυτή τις ντομάτες για 3 λεπτά.

 


 

Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι.


Αφαιρούμε τις φλούδες και πιέζουμε ελαφρά τις ντομάτες για να πέσουν οι σπόροι τους.

Σε ένα ταψάκι βάζουμε το λιωμένο βούτυρο και μέσα σ΄αυτό κυλάμε τις ντομάτες για να βουτυρωθούν καλά.

 

 

Αλατίζουμε και τις πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

Ψήνουμε  κάτω από το γκριλ για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.

 

 

Οι ντομάτες γλασέ γαρνίρουν όμορφα διάφορα πιλάφια και συνοδεύουν υπέροχα τα ψητά κρεατικά μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: τοποθετήστε στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας το πιλάφι σας και γύρω-γύρω αραδιάστε εναλλάξ από ένα κομμάτι ντοματούλας γλασέ και ένα κομμάτι από το ψημένο κρεατικό της αρεσκείας σας. Περιχύστε με λίγη από τη σάλτσα του κρέατος και πασπαλίστε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο