Ενημέρωση
Loading
Σ
21
2011

ΤΟΣΤ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Μάρτιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Για 3 τοστ


6 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
3 φέτες ζαμπόν ή πάριζα ή μπέικον
3 φέτες κασέρι, gooda ή άλλο τυρί για τοστ
ketchup
μουστάρδα
βούτυρο ή μαργαρίνη για το άλειμμα του ψωμιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε να ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά.


Στο μεταξύ τοποθετούμε σε κάθε μια από τις τρεις φέτες του ψωμιού λίγη ketchup και μουστάρδα. Αλείφουμε όλα τα  σημεία  της κάθε φέτας. Από πάνω  βάζουμε μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα κασέρι. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες τρεις φέτες και τις βουτυρώνουμε ελαφρά.


Τοποθετούμε τα τοστ στο τηγάνι από τη βουτυρωμένη πλευρά και τα πιέζουμε με ένα μεγάλο πιάτο. Αφήνουμε για ενάμισυ λεπτό περίπου μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά.


Τότε τα βγάζουμε σε πιατέλα, τα βουτυρώνουμε κι από την άλλη πλευρά και τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι για να ψηθούν και από αυτή (για ενάμισυ λεπτό) πιέζοντας και πάλι με το πιάτο.

Σερβίρονται ζεστά και είναι πολύ νόστιμα και χορταστικά!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Με φρέσκο ψωμί δεν γίνονται τόσο νόστιμα, ούτε η παρασκευή τους είναι τόσο εύκολη, γιατί διαλύονται με την παραμικρή πίεση.

 

Με μπόλικο κασέρι είναι απίθανα και σαφώς καλύτερα απ΄αυτά της τοστιέρας.

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο