Ενημέρωση
Loading
Ν
27
2011

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (27 Νοέμβριος 2011)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. μακαρόνια της αρεσκείας μας
2 κ. σούπας λάδι
3 κ. σούπας βούτυρο
1 λίτρο γάλα πλήρες
ζάχαρη όση θέλουμε


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι για 7-8 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια μας και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στα μακαρόνια.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα και πάλι στη φωτιά. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθούν για 10-15 λεπτά.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε όση ζάχαρη θέλουμε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τη συνταγή αυτή μάς την έφτιαχνε η μητέρα μου όταν ήμουν παιδί. Ξετρελαινόμουν, τα περίμενα πώς και πώς!
Μπορούμε να τα πηχτώσουμε αν θέλουμε, προσθέτοντας λίγο κορν φλάουρ ή να χρησιμοποιήσουμε αντί για σκέτο γάλα,  ένα μίγμα από γάλα και κρέμα γάλακτος.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο