ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
500 γρ. μακαρόνια της αρεσκείας μας
2 κ. σούπας λάδι
3 κ. σούπας βούτυρο
1 λίτρο γάλα πλήρες
ζάχαρη όση θέλουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι για 7-8 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια μας και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στα μακαρόνια.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα και πάλι στη φωτιά. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθούν για 10-15 λεπτά.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε όση ζάχαρη θέλουμε.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τη συνταγή αυτή μάς την έφτιαχνε η μητέρα μου όταν ήμουν παιδί. Ξετρελαινόμουν, τα περίμενα πώς και πώς!
Μπορούμε να τα πηχτώσουμε αν θέλουμε, προσθέτοντας λίγο κορν φλάουρ ή να χρησιμοποιήσουμε αντί για σκέτο γάλα, ένα μίγμα από γάλα και κρέμα γάλακτος.