ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Δ
24
2012

ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ?

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (30 Δεκέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail


Καμιά φορά εφαρμόζοντας αυτό που λέει ο λαός "αν δεν χορτάσει το μάτι, δε φτάνει....", βρισκόμαστε προ εκπλήξεως όταν δούμε να περισσεύει μια στίβα από μελομακάρονα και οι γιορτές κοντεύουν να περάσουν...... Εμείς φταίμε που θέλαμε να φτάσουν για όλους;  

Και τί έγινε;
Ας περίσσεψαν! Από μόνα τους έχουν τόσο μέλι, το οποίο αποτελεί φυσικό συντηρητικό που δεν τους επιτρέπει να αλλοιωθούν. Απλά όταν μπαγιατεύουν, ξεραίνονται και λυπούμαστε  να τα πετάξουμε γιατί μας στοίχισαν σε κόπο (εφόσον τα φτιάξαμε με τα χεράκια μας) και χρήμα, ουκ ολίγω.........

Υπάρχει μια πολύ εύκολη και νόστιμη λύση για να τα αξιοποιήσουμε. Θα φτιάξουμε τρουφάκια. Να με ποιο τρόπο:

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

ζαχαρούχο γάλα

τριμμένο ινδοκάρυδο

χοντροτριμμένα καρύδια

τρίμμα φρυγανιάς (εφόσον χρειαστεί)

λίγος χυμός πορτοκαλιού ή κονιάκ


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Σε μεγάλο μπολ τρίβουμε τα μελομακάρονα με το χέρι σε όσο πιο μικρά κομματάκια μπορούμε. Μπορούμε αν θέλουμε να τ΄αλέσουμε στον πολυκόφτη για μεγαλύτερη ευκολία.

 

 

2. Προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα, όσο χρειάζεται το μείγμα και ανακατεύουμε.

 

 

3. Τώρα θα ρίχνουμε σε μικρές δόσεις, εναλλάξ, τριμμένο ινδοκάρυδο και χοντροαλεσμένα καρύδια, περιμένοντας κάθε φορά να ενωθεί καλά η ποσότητα που προσθέτουμε με το μείγμα του μπολ και μετά να βάλουμε και την επόμενη δόση. Πρέπει να πάρουμε μια αρκετά σφιχτή μάζα που θα μπορεί να πλάθεται σε μπαλάκια.

 

 

4. Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, θα προσθέσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά μέχρι να σφίξει όσο θέλουμε για να μπορεί να πλάθεται.

 


 

5. Επειδή η ζύμη θα κολλάει (λόγω του ζαχαρούχου), βουτάμε τα χέρια σε χυμό πορτοκαλιού ή σε κονιάκ και μετά πλάθουμε κάθε μπαλάκι, το οποίο στη συνέχεια τυλίγουμε με τρούφα ή ινδοκάρυδο.

6. Τοποθετούμε το κάθε τρουφάκι σε ειδικό χάρτινο θηκάκι για καλύτερη εμφάνιση και πιο εύκολο σερβίρισμα. Τα στιβάζουμε σε όμορφη πιατέλα.

 

 

 

7. Διατηρούνται για πολλές μέρες, καλυμμένα με πλαστική μεμβράνη, εντός και εκτός ψυγείου. Γίνονται πεντανόστιμα!!



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσοχή, δεν θέλουμε πολύ συμπαγή τη ζύμη, ίσα-ίσα να μπορεί να δουλευτεί χωρίς να μας ταλαιπωρήσει.

Την ίδια συνταγή μπορούμε να εκτελέσουμε και με οποιοδήποτε είδος μπισκότων ή κουλουριών που έχουν μείνει χωρίς......επισκέπτες! Για να ενισχύσουμε το άρωμά τους, προσθέτουμε 1 βανίλια ή 1-2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού ή μανταρινιού.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ