ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ν
21
2012

ΑΒΓΑ ΓΙΑΧΝΙ (ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΛΙΟ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Νοέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1 φλ. του καφέ νερό
1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
6 αβγά
1 κύβος λαχανικών
αλάτι
πιπέρι
1 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολτοποιούμε τις ντομάτες στον πολυκόφτη εντελώς ή τις τρίβουμε στον ρεντέ (σ΄αυτή την περίπτωση πετάμε φυσικά τις φλούδες τους).

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τρίβουμε στη λεπτή πλευρά του ρεντέ.

Σε πλατιά  και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια μαζί με το λάδι και 1 φλ. του καφέ νερό για να βράσουν. Στην αρχή έχουμε δυνατή φωτιά μέχρι ν΄αρχίσει ο βρασμός και μετά τη χαμηλώνουμε, σωτάροντας έτσι τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθίνουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοπολτό, το μαϊντανό και τον κύβο. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Δεν πρέπει να προσθέσουμε καθόλου νερό, γι΄αυτό θα προσέξουμε ώστε η φωτιά μας να είναι όσο πιο χαμηλή γίνεται. Κάπου-κάπου ανακατεύουμε τη σάλτσα για να μη κολλήσει.

Τέλος, σπάζουμε ένα-ένα τ΄αβγά μέσα στην κατσαρόλα (το ένα δίπλα στο άλλο), αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και πάλι με το καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρεύονται μέχρι να πήξουν.

Δεν ανακατεύουμε καθόλου το φαγητό, απλά θα κουνήσουμε πέρα δώθε την κατσαρόλα μια-δυο φορές.

Αποσύρρουμε από τη φωτιά τ΄αβγά γιαχνί και τα σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
: Όλο το μυστικό στο πεντανόστιμο αυτό πηλειορίτικο φαγάκι είναι το σιγανό μαγείρεμα.

Πρέπει να γνωρίζουμε για τα κόκκινα κρεμμύδια, πως έχουν περισσότερη αψάδα από τα άσπρα, που είναι πιο γλυκά. Βέβαια, αν τα βάλουμε για μια ώρα μέσα σε καθαρό κρύο νερό, θα φύγει το μεγαλύτερο μέρος από την αψάδα αυτή.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ