ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 μέτρια τομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
200 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένη
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά σε ροδέλες
αλάτι, ρίγανη
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο (προαιτετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ γιουβετσάκι απλώνουμε μια κ. σούπας ελαιόλαδο και στρώνουμε μια στρώση από τις φέτες τομάτας.
Προσθέτουμε τη φέτα και από πάνω το γιαούρτι έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τυριού.
Στη συνέχεια τοποθετούμε και τις υπόλοιπες φέτες τομάτας σ΄ένα όμορφο κυκλικό σχήμα και τις ροδέλες της πιπεριάς από πάνω. Ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη και την άλλη κ. σούπας λάδι.
Βάζουμε το γιουβετσάκι στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.
Βγάζουμε το μπουγιουρντί, προσθέτουμε το αβγό και το ξαναβάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά.
Σερβίρεται ζεστό.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν θέλουμε, μπορούμε να το ψήσουμε και στο φούρνο της κουζίνας, στους 180οC (προθερμασμένος). Τοποθετούμε το γιουβετσάκι στη μεσαία θέση του φούρνου αρχικά για 10 λεπτά και μετά μαζί με το αυγό για 10 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ψηθεί καλά το αυγό.
Μπορούμε να παραλείψουμε το αυγό και να τλειώσουμε το μπουγιουρντί μας μόνο με φέτες ντομάτας και ροδέλες πιπεριάς.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο