ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ν
14
2012

ΜΗΛΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (14 Νοέμβριος 2012)
PDFΕκτύπωσηE-mail


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

4 μεγάλα κόκκινα μήλα
1 κ. σούπας χυμός λεμονιού

2 1/2 φλ. τσ. νερό
1 2/3 φλ. τσ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
η φλούδα από ένα λεμόνι

2-3 κουταλιές κονιάκ (προαιρετικό)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα τέσσερα. Τα βυθίζουμε σε μπολ με κρύο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει 1 κ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.

 

 

Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, το ξύλο κανέλας και τα βάζουμε να βράσουν. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε και τα μήλα.

 

 

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.

 

 

Στη συνέχεια, με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μήλα και τα μοιράζουμε σε 2 βάζα.

 

 

Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει, για 20 λεπτά περίπου.

Όταν θα κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, θα προσθέσουμε και λίγο κονιάκ (αν θέλουμε).

Βγάζουμε το ξύλο κανέλας και τη φλούδα λεμονιού και γεμίζουμε τα βάζα με το σιρόπι μας.

 

 

 

Κλείνουμε το κάθε βάζο με καινούριο καπάκι.

Αναποδογυρίζουμε τα βάζα μέχρι να κρυώσουν εντελώς και κατόπιν τα συντηρούμε στο ψυγείο ή στο μπαλκόνι μας κατά την περίοδο του χειμώνα.

 

 

Η κομπόστα μήλο σερβίρεται ζεστή ή κρύα.  Ζεστή πασπαλισμένη με κανέλα, κρύα συνοδευόμενη από σαντιγύ.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορούμε να προσθέσουμε στην κομπόστα μετά το τέλος του βρασίματος και 1/2 φλ. τσ. σταφίδες ξανθές τις οποίες προηγουμένως θα έχουμε μουσκέψει για 4-5 ώρες μέσα σε λίγο κονιάκ ή ρούμι. Σ΄αυτή την περίπτωση δεν θα βάλουμε στο σιρόπι της κομπόστας καθόλου κονιάκ, είναι αρκετό αυτό που έχουν απορροφήσει οι σταφίδες.

Όσο πιο μαλακά είναι τα μήλα που θα χρησιμοποιήσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα βράσουν, γι΄αυτό και ο χρόνος βρασίματος που δίνεται παραπάνω είναι ενδεικτικός.

 

Τις φλούδες και τα κουκούτσια των μήλων μπορούμε να τα δέσουμε μέσα σε τούλι ή τουλπάνι και να τα βράσουμε μαζί με κάποια μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού που θα φτιάξουμε. Κι αυτό γιατί περιέχουν πολύ πηκτίνη και θα βοηθήσουν στο πήξιμο της μαρμελάδας ή του γλυκού μας.

 

Με παρόμοιο τρόπο φτιάχνεται και η κομπόστα αχλάδι.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μπαταρίες Heavy Duty ΑΑ σετ 12 τεμαχίων.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Ανθοδέσμη λουλούδια πολύχρωμα 35-45 εκ.

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

 

Κορνίζα φωτογραφίας ξύλινη 10Χ15cm

Τιμή πώλησης: 1,24 €

Πλέον των 10 τεμαχίων έκπτωση 30%

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ