Ενημέρωση
Loading
Ν
05
2012

ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (04 Δεκέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 6 μερίδες)

6 ώριμες (αλλά όχι πάρα πολύ) μπανάνες
1/2 φλ. τσ. μαρμελάδα βερύκοκο ή ροδάκινο
3 κ. σούπας κονιάκ
ο χυμός ενός πορτοκαλιού
1 φλ. τσ. ψιλοαλεσμένα ωμά καρύδια
1/2 κ. γλ. κανελογαρύφαλλο (προαιρετικό)

σαντιγύ για το σερβίρισμα

Φούρνος προθερμασμένος στους 175οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα ταψάκι.

Ξεφλουφίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις μπανάνες. Τις αραδιάζουμε στο ταψί.

Αναμιγνύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.

Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τις μπανάνες.

 

 

Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και τα κανελογαρύφαλλα.

 

 

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20-25 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε τις μπανάνες και τις αφήνουμε να χλιαρώσουν.

 

 

Σερβίρονται σε πιατέλα με ροζέτες από σαντιγύ. Προσωπικά, ετοιμάζω τη σαντιγύ, απλώνω με σπάτουλα τη μισή από αυτή στην πιατέλα, αραδιάζω από πάνω της όμορφα όλο το περιεχόμενο του ταψιού και τελειώνω το στόλισμα φτιάχνοντας με την υπόλοιπη μισή σαντιγύ γύρω-γύρω ροζέτες, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

 




ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η συνταγή εκελείται αμέσως μόλις κόψουμε τις μπανάνες, γιατί όταν σταθούν μαυρίζουν.

Μπορείτε ν΄αντικαταστήσετε την καρυδόψιχα με τριμμένο ινδοκάρυδο.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μεταφορικά μόνο 2€.

Άνω των 25€ δωρεάν.