ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
5 κ. σούπας βούτυρο (ή μαργαρίνη) λιωμένο
2 βανίλιες
120 γρ. κρέμα κάστανο
τριμμένο ινδοκάρυδο για το περιτύλιγμα
μικρά θηκάκια για τρουφάκια (προαιρετικό)
Γίνονται 35 τεμάχια περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε τα πτι-μπερ στο πολυμίξερ εντελώς, πρέπει να γίνουν σαν σκόνη.
Τα τοποθετούμε σε ευρύχωρο μπολ μαζί με την άχνη και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν μεταξύ τους.
Τώρα θα προσθέσουμε το λιωμένο βούτυρο, την κρέμα κάστανο και το ζαχαρούχο. Με ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη σε μαλακή μπάλα που δε θα κολλάει καθόλου στα τοιχώματα.
Βάζουμε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να σφίξει λίγο η ζύμη.
Σε κατάλληλο μικρό μπολάκι αδειάζουμε το τριμμένο ινδοκάρυδο.
Στη συνέχεια λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια μας και με ένα κουταλάκι του γλυκού κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη που το πλάθουμε σε μπαλάκι.
Το κυλάμε στο ινδοκάρυδο, φροντίζοντας να καλυφθεί απ΄όλες τις πλευρές.
Αν έχουμε από εκείνα τα ειδικά μικρά θηκάκια για τρουφάκια, θα μας εξυπηρετήσουν πολύ, επειδή γενικά τα γλυκάκια αυτά είναι αρκετά μαλακά. Φυσικά τα κάνουν και πιο εμφανίσιμα στο σερβίρισμα.
Αραδιάζουμε τα τρουφάκια σε πιατέλα ή δίσκο. Τα βάζουμε και πάλι στο ψυγείο, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν το μείγμα της ζύμης μάς φανεί αρκετά αρύ, καλό θα είναι να προσθέσουμε μερικά αλεσμένα πτι-μπερ ακόμη.
Μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοαλεσμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Δεν προσθέτω κάποιου είδους ποτό στο μείγμα, επειδή η κρέμα κάστανο έχει ήδη το δικό της.
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο