ΜΕΡΕΝΤΑ, ΕΤΣΙ ΚΙ......ΑΛΛΙΩΣ
ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
125 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. μαργαρίνη
1 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
2 κ. σούπας κακάο σε σκόνη
1 βανίλια
1 φλ. τσ. πολύ καλά αλεσμένο φουντούκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Σε μεγάλο μπωλ ανακατέυουμε την άχνη με το κακάο. Δεν πρέπει να υπάρχουν καθόλου κομπαλάκια στο μείγμα.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζαχαρούχο, ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
Σειρά έχει τώρα το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Το ρίχνουμε από ψηλά και σιγά-σιγά μέσα στο μπωλ ανακατεύοντας συνεχώς και γρήγορα. Αν είναι δυνατόν, προσέχουμε να μη φτάσει και κυρίως να μη μείνει σοκολάτα στον πάτο του. Ακόμη κι όταν νομίζουμε πως η μερέντα μας είναι έτοιμη, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για λίγο ακόμη. Έτσι, για σιγουριά......
Εδώ τελειώνει η πρώτη εκτέλεση για τη βασική μερέντα, η οποία έχει περισσότερο έντονη τη γεύση σοκολάτας.
Αν όμως, μάς αρέσει ιδιαίτερα η γεύση του φουντουκιού και δεν μας πειράζει να υπάρχουν πολύ μικρούτσικα κομπαλάκια μέσα στη μερέντα μας, τότε θα προσθέσουμε και 1 φλ. τσ. ψιλοτριμμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει η μερέντα μας με γεύση πλέον πραλίνας φουντουκιού.
Μόλις κρυώσει τη βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμη.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει στο χέρι, χωρίς καθόλου μίξερ.
Επίσης, κάτι που βοηθά: αν το κακάο σκόνη σάς δυσκολεύει και δεν διαλύεται όπως θα θέλατε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 3 κ. σούπας έτοιμο ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη, από αυτό που βάζουμε στο γάλα των παιδιών. Επειδή όμως αυτό περιέχει ζάχαρη, δεν θα βάλετε στην εκτέλεση της συνταγής την 1 κ. σούπας άχνη. Η άχνη μάς χρειάζεται μόνο για να γλυκάνει το πικρό κακάο. Άρα λοιπόν έχουμε:
2 κ. σούπας κακάο + 1 κ. σούπας άχνη = 3 κ. σούπας έτοιμο ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη
Με αγορές άνω των 30€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν.
Μεγάλες Προσφορές 30%
Ηλεκτρικό καντήλι λιοντάρι
Ηλεκτρικό καντήλι τουλίπα
Ηλεκτρικό καντήλι δισκοπότηρο