Ενημέρωση
Loading
Σ
17
2012

ΜΠΕΖΕΔΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Σεπτέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 ασπράδια αβγών σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
1/2 κ. γλ. φρέσκος χυμός λεμονιού

Φούρνος προθερμασθένος στους 70οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε στενό και βαθύ γυάλινο ή μεταλλικό σκεύος βάζουμε τ΄ασπράδια και με τη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα.

Τώρα θ΄αρχίσουμε να προσθέτουμε σιγά-σιγά την άχνη χωρίς να σταματήσουμε καθόλου το χτύπημα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για να μη μας ξεφουσκώσουν στο ψήσιμο οι μπεζέδες.

Είναι η σειρά της κρυσταλλικής ζάχαρης τώρα. Με τον ίδιο τρόπο, αργά-αργά, την ενσωματώνουμε στο αφράτο μείγμα.

Τέλος, ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. Η πρώτη θα δώσει υπέροχο άρωμα στα γλυκάκια μας και το λεμόνι θα τα κάνει να γυαλίζουν.....

Πρέπει το μείγμα μας να γίνει πολύ αφράτο και κολλώδες. Είναι έτοιμο όταν "στέκεται", δηλαδή όταν αφήνει κορυφούλες.

 

 

Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια ρηχή λαμαρίνα.

Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα που ετοιμάσαμε και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Δεν φουσκώνουν πολύ στο ψήσιμο.

 

 

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά πάνω-κάτω μέχρι να ξεκολλάνε οι μπεζέδες από τη λαδόκολλα. Αυτό μπορεί να πάρει κάποιες ώρες. Το πόσες εξαρτάται από τη δύναμη του κάθε φούρνου και το μέγεθός τους. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να ψηθούν σε πιο ζεστό φούρνο γιατί θα καφετιάσουν εξωτερικά και δεν θα στεγνώσουν τελείως από μέσα. Οι δικοί μου, που βλέπετε στη φωτογραφία, χρειάστηκαν σχεδόν 2 ώρες. Έγιναν 15 τεμάχια.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Οι πετυχημένοι μπεζέδες πρέπει να έχουν λευκό ή το πολύ ανοικτό μπεζ χρώμα και όταν τους βάζουμε στο στόμα, να λιώνουν χωρίς να γίνονται σαν "μαστίχα".






Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μεταφορικά μόνο 2€.

Άνω των 25€ δωρεάν.